OndernemersForum De Digitale Ondernemer

14 mrt 2017
Grobbendonk / Netwerkactiviteit

OndernemersForum De Digitale Ondernemer

Lerend netwerk voor ambitieuze ondernemers

Het OndernemersForum biedt u een efficiënt lerend netwerk om een bepaalde ambitie te ondersteunen en waar te maken. Gedurende 5 avonden werkt u met een groep collega-ondernemers en een expert rond het thema 'De Digitale Ondernemer'. De expert geeft u extra inspiratie en inzichten. Nadien gaat de expert in dialoog met u en uw collega’s en leert u bij van elkaar.

Het traject “De digitale ondernemer” neemt uw digistress weg en leert u om IT oplossingen duurzaam en rendabel in te zetten in uw bedrijf. Neem de digitale touwtjes terug in handen en laat IT voor u werken in plaats van andersom.

Alle sessies worden begeleid door eenzelfde expert, nl. Jo Hendriks van Brain Rangers. Hij neemt ook de rol van coach op zich.

Voor wie?
Voor ondernemers die met digitale middelen een stap vooruit willen zetten met hun onderneming, maar nood hebben aan een helder inzicht in wat er allemaal kan en niet kan. Ongeacht de omvang van het bedrijf, kunnen digitale middelen helpen om kosten te besparen, efficiënter te werken en zelfs nieuwe markten aan te boren. Maar om dat te doen slagen hebt u als bedrijfsleider de juiste dosis strategisch en praktisch inzicht nodig in wat digitaliseren juist voor uw onderneming kan betekenen. 

Programma
18u30: Onthaal met broodjes
19u00: Sessie lerend netwerk
21u00: Netwerkdrink
22u00: Einde

 

Sessies

De Digitale Dreiging

Cybersecurity voor de KMO.

Een sessie waarbij we het hebben over de gevaren van het internet en hoe je je als KMO daartegen kunt beschermen.
We hebben het over mallware, cryptolockers, botnets, spoofing, speerfishing en meer.

Na deze sessie weet je exact wat deze woorden zijn en kan je hun gevaar inschatten.
We hebben het over databeveiliging en gieten er een prachtige demonstratie over “Social Engineering” over.

14/03/2017 - 18:30 - 22:00
Bloggen voor je Brood

De kracht van storytelling is niet te onderschatten in de verkoop van uw product of dienst.
Het is ten slotte het verhaal van uw product of proces dat de klant over de streep kan trekken en u meer klanten laat vinden door Search Engine Optimisation (SEO).
In Bloggen voor je brood leggen we de kracht van het bloggen uit voor de KMO: Wat is het, hoe werkt het en hoe maakt u de perfecte blogpost.

14/03/2017 - 18:30 - 22:00
Practicum: Digitale Tools

In deze sessie nemen we 2 online tools onder de loep die u in uw bedrijf laten samenwerken.
We leggen ons in deze sessie toe op locatie onafhankelijk werken en kijken naar verschillende tools om beter te communiceren (met video conferencing), bestanden efficiënter te delen, PC’s van op afstand kunt bedienen en uw mailbox te ontlasten door te chatten binnen uw bedrijf. De inhoud en selectie van tools zal aangepast worden aan het niveau van de groep.

28/03/2017 - 18:30 - 22:00
CalamITeiten

Wat als de brandweer morgen voor de deur staat. Hoe wapent u zich tegen dataverlies? Weinig bedrijven zijn klaar voor een ‘echte’ digitale calamiteit waarbij een simpele back-up niet genoeg is. Hoe bouwt u een doordachte strategie om te voorkomen dat belangrijke informatie voor altijd verloren gaat, hoe voorkomt u een verstoring van de bedrijfsprocessen door verlies van data, software of servers? 
In CalamITeiten leggen we uit hoe u belangrijke bedrijfsprocessen (en hun hardware software en gegevens) in kaart brengt en hoe u ze kan borgen. Waar moeten de data naar toe? Hoe moet u efficiënt back-upppen. Wat zijn retentie en restore tijden? Na deze sessie kan u de data van uw bedrijf zodanig borgen dat u steeds op 2 oren kunt slapen.

25/04/2017 - 18:30 - 22:00
De Ware Website
Iedereen heeft wel een website, maar wat is het verschil tussen een “gewone” en een “goeie” website. 
We loodsen u door de geheime wereld van webdesign, webhosting en SEO om u een aantal staalharde tips mee te geven om uw eigen website eens deftig onder de loep te nemen. Leg uw (toekomstige) webmaster het vuur aan de schenen met deze praktische en inzichtelijke kennis hoe uw bedrijfswebsite écht in elkaar moet zitten.
16/05/2017 - 18:30 - 22:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 460.00 Excl. btw
Totaal: 556.60 EUR incl. btw