Het lijkt allemaal nog ver weg, maar de lokale verkiezingen van oktober 2024 zijn achter de schermen al in volle voorbereiding.

Ook UNIZO Brugge acht de tijd rijp om enkele suggesties te doen voor een ondernemersvriendelijk beleid in Brugge. Samengevat in vijf bevattelijke prioriteiten waar ondernemersorganisatie UNIZO Brugge voor zal ijveren dat ze worden aangepakt door het volgende gemeentebestuur.

Het bestuur van UNIZO Brugge heeft een lijst van vijf ondernemersprioriteiten samengesteld. De prioriteitenlijst, genaamd “UNIZO Brugge komt op!”, omvat de volgende punten:

  • Maak een concreet en duurzaam toeristisch plan op met oog op de verwachte toename van het massatoerisme ter bescherming van de woonfunctie en lokaal winkelaanbod
  •  
  • Investeer in een uitbreiding van de dienst lokale economie en creëer een duidelijk aanspreekpunt voor ondernemers en KMO's in de deelgemeenten
  • Voorzie extra ruimte om te ondernemen en stel een duidelijke inventaris ter beschikking van het beschikbare aanbod
  • Investeer in de bereikbaarheid van het centrum en de deelgemeenten met extra aandacht voor (rand)parkings en kortparkeerplaatsen
  • Breid het centrummanagement uit met de deelgemeenten

Lokale ondernemers

Stijn Boone, bestuurslid bij UNIZO Brugge, legt uit: “Deze prioriteitenlijst is het resultaat van een nauwe samenwerking met onze lokale ondernemers. Het weerspiegelt onze gezamenlijke inzet voor een bloeiende lokale economie en onze overtuiging dat deze prioriteiten essentieel zijn voor het welzijn en de groei van Brugge als economische trekpleister.”

De ondernemersprioriteiten worden officieel overhandigd aan alle politieke partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen, met de uitnodiging om deze punten te integreren in hun verkiezingsprogramma's en beleidsplannen.

“UNIZO Brugge blijft zich inzetten voor de belangen van de lokale ondernemers en hoopt op een positieve respons van de politieke partijen om samen te werken aan een welvarender Brugge”, aldus Stijn Boone.

Journalist: Stefan Vankerkhoven
Krant: Krant van West-Vlaanderen

Nuttig voor jou