Clovis Deviaene is de oprichter van CLVS, zijn eigen lingerie en swimwear merk. Laure De Schoenmacker startte een platform, Equi Access, waar eigenaars van wedstrijdpaarden terecht kunnen om ze te verkopen. Wat hebben zij gemeen? Ze zijn allebei student-ondernemer én aangesloten bij The Company by Gentrepreneur, een organisatie die de drempels om te ondernemen bij studenten verlaagt.

Clovis (CLVS) en Laure (EquiAccess)

Clovis (CLVS) en Laure (EquiAccess)

Hilde Gekiere, The Company: “Studenten die willen ondernemen voelen zich echt veilig binnen The Company. Ze kunnen ons ondernemingsnummer gebruiken en op een rustige manier leren wat er allemaal komt kijken bij het opstarten en runnen van een eigen zaak. Het uitwerken van een eigen onderneming is een grote uitdaging waar de studenten, naast hun studies, veel tijd en ook geld in steken.”

“70% van de studenten die uit The Company gaan, bijvoorbeeld na afstuderen, doet verder als zelfstandige in hoofd- of bijberoep. Dat zijn echt heel mooie cijfers waar we trots op mogen zijn. Als ze de goesting en het zelfvertrouwen gekregen hebben om verder te gaan met hun eigen onderneming, dan is onze missie geslaagd.”

Het uitwerken van een eigen onderneming is een grote uitdaging waar de studenten, naast hun studies, veel tijd en ook geld in steken.

Hilde Gekiere - The Company

Duwtje in de rug

Laure: “Ik vond het wat eng om mijn eigen onderneming op te starten. Ondanks het feit dat ik veel ervaring heb in de paardensport en een ondernemende familie heb, blijft het een moeilijke en gesloten sector om in te ondernemen. The Company heeft mij het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had om Equi Access op te starten. Ze helpen met de boekhouding en geven advies en begeleiding, zo maken ze de drempel iets lager om te ondernemen.”

“Er staan zo veel wedstrijdpaarden te koop, maar de paardensector is een heel discrete sector en paarden worden vooral via via verkocht. Daar wou ik met mijn platform verandering in brengen door ze online, maar toch op een discrete manier te koop aan te bieden.”

Clovis: “Ik heb helemaal geen ondernemersachtergrond, dus dan is het wel een heel grote uitdaging om op jezelf te beginnen. Ik had geen weet van wat ondernemen eigenlijk allemaal inhoudt. The Company heeft mij vooral in mijn beginfase als ondernemer geholpen met hun netwerk en coachinggesprekken. Ze denken ook mee over hoe je je idee kan uitwerken en welke richtingen je uit kan gaan met je onderneming. Ik durf fouten maken die mij helpen groeien als ondernemer.

“Per jaar lanceer ik twee collecties van telkens 20 tot 25 stuks: een wintercollectie lingerie en een zomercollectie swimwear. Wat mij onderscheidt van andere merken, zijn de speciale designs. Ik zorg ervoor dat elk design compleet anders is dan wat wij gewoon zijn van underwear en swimwear, je kan een CLVS design er zo uit halen..”

www.gentrepreneur.gent - https://clvs-lingerie.com/ - https://equiaccess.be/