Uit een analyse van UNIZO Limburg blijkt dat de doorlooptijden voor het toekennen van omgevingsvergunningen voor aanvragen in eerste en laatste aanleg in Limburg het langste zijn van alle Vlaamse provincies. Voor een aanvraag in eerste aanleg (= gewone aanvraag omgevingsvergunning, zonder beroep) bedraagt de gemiddelde doorlooptijd in Limburg 93.5 dagen gemiddeld tegenover 88.6 gemiddeld in Vlaanderen. 

Binnen Limburg zien we echter grote verschillen tussen steden en gemeenten, waarbij een aantal gemeenten het duidelijk beter doen dan het gemiddelde. Aanvragen in eerste aanleg nemen in Dilsen-Stokkem gemiddeld 71,2 dagen in beslag. Enkel Houthalen-Helchteren doet het beter met 67,5 dagen ten opzichte van een gemiddelde van 93,5 dagen. Wat betekent dat de gemeente Dilsen-Stokkem zich de tweede snelste van de klas mag noemen!

Alhoewel deze resultaten betrekking hebben op alle aanvragen (niet alleen door ondernemers) vindt het bestuur van UNIZO Dilsen-Stokkem dit zeer belangrijk. Net omdat hiermee ook aan ondernemers een snelle service wordt geboden. Om die reden trokken ze woensdag namiddag 22 november naar de gemeente om de betrokken ambtenaren (waarvan twee op foto) , schepen en burgemeester in de bloemetjes te zetten. Met een doos vol lekkers voor iedereen die er toe bijgedragen heeft.  

Peter De La Haye, burgemeester Sofie Vandeweerd, schepen Kelly Issaris, Cathy Claessens, voorzitter UNIZO Dilsen-Stokkem Jochen Orchal en ondernemersadviseur UNIZO Limburg Inge Schepers

Nuttig voor jou