Osteria Moretti werd gisteren op een gala-avond in het Holiday Inn hotel uitgeroepen tot winnaar van de Sole Orto Award van UNIZO Hasselt. De award stond dit jaar in het teken van veerkracht, meer bepaald de veerkracht van de Hasseltse ondernemer die zich het best heeft aangepast aan de coronaomstandigheden en die andere ondernemers inspireerde. 

Na een nek-aan-nek race met het sterke deelnemersveld van zeven genomineerden ging de award naar Tiana Moretti en Alexander Reniers, op de voet gevolgd door SAPPIG. en Café Beauté, respectievelijk 2de en 3de laureaat.

Osteria Moretti toonde zich dus de meest veerkrachtige Hasseltse ondernemer. “Bij het begin van de coronapandemie zijn we onmiddellijk overgeschakeld naar take-away. Daarnaast viel mijn oog op een leegstand pand en richting kerstperiode leek ons dat het ideale moment om cadeaupakketten aan te bieden. Zo werd La Cantina by Moretti geboren. Dat bleek een groot succes en we zetten dat concept verder. Net zoals bij Osteria Moretti staan ook bij La Cantina by Moretti de passie en liefde voor de producten centraal. We zorgen ervoor dat hetgeen onze klanten thuis op het bord of in het glas ervaren, top is!”, aldus zaakvoerster Tiana Moretti.

Steve Jacobs, voorzitter UNIZO Hasselt blikt tevreden terug op de uitreiking. “Het was een zeer geslaagde avond, met zeven mooie genomineerde Hasseltse ondernemers, geselecteerd uit meer dan 25 kandidaten. Met Osteria Moretti kunnen we zeker spreken van een verdiende winnaar. De uitslag was nochtans zeer nipt met slechts enkele stemmen verschil tussen de top 3. Dit bewijst nogmaals de sterkte van het deelnemersveld en de veerkracht die onze ondernemers het afgelopen anderhalf jaar hebben getoond.”

De winnaar werd bepaald aan de hand van drie stemrondes. Ten eerste waren er de likes van het voorstellingsfilmpje van de kandidaten op facebook. Vervolgens was er een jurering en individuele toekenning van de punten door de bestuurders van UNIZO Hasselt. Het was echter spannend nagelbijten tot de laatste ronde, want ook alle aanwezigen op het gala-event mochten een stem uitbrengen. Na de optelsom van alle stemrondes kwam Osteria Moretti dus als winnaar uit de bus.

 

Nuttig voor jou