UNIZO Kortrijk lanceert eerste namen van nagelnieuw bestuur

Enkele weken geleden kondigde UNIZO Kortrijk hun comeback aan. Dat deden ze met kersvers voorzitter Pieter-Jan Mollie die de teugels in handen neemt. Al stopt de vernieuwing niet bij de voorzitter. Pieter-Jan koos voor een geheel nieuw bestuur. Work in progress, maar UNIZO Kortrijk lanceert alvast de eerste namen.

Een (h)echte bende ondernemers

Het nieuwe bestuur bestaat vandaag uit 9 kersverse leden. “Het was een bewuste keuze om het bestuur volledig te vernieuwen. De inzichten uit verschillende sectoren, gezamenlijke doelen en de planning moest scherpgesteld worden. Dat doe je het best met een totaal nieuwe wind.” aldus Mollie.

Ze stellen het bestuur graag voor met de foto (v.l.n.r.): Pieter-Jan Mollie stuurt het team aan als voorzitter, daarnaast is hij eigenaar van Thinkedge & Theater Rodenburg. Ewout Benoit (links in sofa) is freelance IT-consultant, Thomas Malfait als zelfstandig changemanager met Split The Sea, Frank Vandermeersch zelfstandig HR-expert met Vandico, Maxim Leirman (boven links) is regio manager West- & Oost-Vlaanderen bij Netwerk Ondernemen, Damien Rapoye is naast co-voorzitter bij UNIZO Marke, zelfstandig sales manager bij Metanous en eigenaar van BrandsXL en Jurgen Douterlungne is eigenaar van Smartcore solutions. Niet op de foto: Suzanne Schuddinck, zelfstandig keramiste en Tom Callewaert, zelfstandig installateur elektrische installaties & industrieel bordenbouwer.

De groep ontmoet elkaar tweewekelijks in de kantoren van Thinkedge op de Pottelberg. Daar maken ze het onderscheid tussen event- & werkvergaderingen. “We houden de vergaderingen zo concreet mogelijk, gericht op onze leden en ondernemers in de stad. Alles moet te combineren zijn met ieder zijn werk- én privéleven. Al is er telkens ruimte voor een informeel deel. We gaan binnenkort met enkele skiën. De sfeer is machtig!” geeft Mollie enthousiast mee.

Gezocht: vrouwelijke ondernemers

Het bestuur is nog niet (helemaal) compleet. Ze gaan concreet op zoek naar een 2 à 3-tal vrouwelijke ondernemers om het plaatje compleet te maken. “De female touch is van groot belang in ons bestuur. Vandaar dat we actief op zoek zijn naar geëngageerde vrouwelijke ondernemers uit het Kortrijkse. Volgende woensdag komt iemand al even kennismaken”. vult Mollie aan.

Interesse om deel uit te maken van het bestuur? Dan kan je een mailtje sturen naar pieterjan.mollie@unizo.be en nodigen ze graag uit voor een eerste kennismaking.

Nagelnieuwe speerpunten voor Kortrijk

Binnenkort pakt het bestuur uit met hun concrete speer- & agendapunten voor de politieke partijen van de stad. Op die manier geven ze hen een extra aanzet/duw om punten in hun programma op te nemen. Een gezonde mix van concrete initiatieven, meer overleg en duidelijke communicatie. Binnenkort meer.

Save the date: dinsdag 30 april 2024

In het persbericht over hun nieuwe voorzitter gaven ze alvast mee om 22.2 in de gaten te houden. Gisteren lanceerde UNIZO Kortrijk op hun communicatiekanalen dan ook de save the date voor hun lanceringsevent: dinsdag 30 april 2024 in de Sint-Rochus kerk in Kortrijk. Het event zal 2031 heten.

Alle informatie wordt opgenomen in een afzonderlijk persbericht dat volgende week zal gelanceerd worden. Meer info binnenkort!

Nuttig voor jou