Vanaf dit najaar draagt onafhankelijk verzekeringsmakelaar Dimitri Renard de spreekwoordelijke voorzitterssherp van ondernemersvereniging UNIZO Lummen. “Onze ambitie? Enerzijds willen we Lummen als economisch knooppunt blijven versterken. Anderzijds verliezen we onze handelskern niet uit het oog.  UNIZO Lummen is dan ook nauw betrokken met diverse kernversterkende initiatieven.”  

Dimitri Renard is oorspronkelijk van Diest, maar mag zichzelf ondertussen al ruim 20 jaar fiere Meldertenaar noemen. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar gelooft Dimitri Renard in lokale verankering: hij is een echte ‘dorpsmakelaar’ die binding heeft met zijn directe omgeving, die makkelijk bereikbaar is en die oprecht veel belang hecht aan persoonlijk contact. “Die lokale nabijheid vind je ook helemaal terug bij UNIZO Lummen. Wij nemen actief deel aan het Lummense verenigingsleven en organiseren allerlei activiteiten in het belang van ondernemers en tegelijk gericht naar de bevolking.”

De kersverse voorzitter kan daarvoor rekenen op een team van enthousiaste lokale ondernemers. Oudgediende in het bestuur Geert Reynders zorgt voor de nodige ruggensteun als ondervoorzitter. “Johnny Ceyssens van Wilgen verlaat ons bestuur. We willen hem van harte danken voor zijn jarenlange engagement binnen het bestuur als belangenbehartiger voor de Lummense ondernemers”, benadrukt Dimitri Renard.
 

Toekomstplannen
UNIZO Lummen streeft enerzijds naar het versterken van Lummen als economisch knooppunt. Anderzijds blijven ze inzetten op een sterke handelskern. “UNIZO Lummen is dan ook nauw betrokken met diverse kernversterkende initiatieven”, vertelt Dimitri Renard. “Verder verbinden we onze ondernemers via allerlei netwerkevents. En via diverse infosessies en keynotes informeren en inspireren we hen.”

Creatieve ondernemers gezocht
De Lummense bestuursploeg wilt ook graag verder uitbreiden met jonge, dynamische en enthousiaste ondernemers. “Zo willen wij onze verschillende doelgroepen (winkeliers, kmo’s, vrije beroepers, dienstverleners en freelancers) in de toekomst meer samenbrengen op netwerkevents en andere plaatselijke activiteiten.

Wie nu getriggerd is om samen met ons na te denken, ideeën te spuien en zijn schouders wilt zetten onder ondernemend Lummen, kan mij altijd contacteren via dimitri.renard@unizo.be”, besluit de voorzitter.

Nuttig voor jou