UNIZO-Limburg wil ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en Iris Mondelaers past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO-Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO-Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Iris Mondelaers is al bijna twintig jaar actief als zelfstandig juweelontwerpster en zilversmid. Ze is de tweede ondernemer in Lummen die het label in ontvangst mag nemen.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Juweelontwerpster Iris Mondelaers:  

Juwelen op maat van de klant door middel van exclusieve creaties zijn ondertussen het handelsmerk geworden na bijna 20 jaar actief te zijn in de juwelenbranche. In 2014 opende zij haar eigen galerij te Lummen

Larenstraat 39
3560 Lummen
013 67.77.81 - 0474.
http://www.irismondelaers.be

Meer info over HIB en de HIB-labelhouders: www.handmadeinbelgium.com

Nuttig voor jou