Generiek aanbod

Toekomst voor Handel - UNIZO-visie 2020: Een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’. UNIZO ging in gesprek en discussie met honderden ondernemers uit de sector, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Leer bij op de actuasessies

Soms moet u de deur uit om sterker te staan. De actuasessies van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen. Van het internet en het starten met een webshop tot geurmarketing, beleving in de fysieke winkel en de pop-upstores.

Inspiratie en tips via de krant en nieuwsbrief ‘Commerce & e-commerce’

De krant ‘Commerce en e-commerce’ biedt UNIZO-leden actief in handel en e-commerce vier keer per jaar een blik op de toekomst, inspirerende getuigenissen, praktische tips en juridisch advies. Met een focus op u als zelfstandige handelaar en hoe u toegevoegde waarde kan leveren waarmee u zich onderscheidt van de grote offline en online spelers.

Snel up to date via de gratis adviespockets

De UNIZO Adviespockets zijn praktijkgidsen op maat van zelfstandige ondernemers en KMO’s (gratis voor leden, betalend voor niet-leden). U vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a. de pockets

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn en het Kennisnet

Uiteraard kan u voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. U kan ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vindt u een schat aan informatie om met kennis van zaken uw handel te drijven.