Handmade In Belgium

 

Wat is Handmade in Belgium?

Dank voor uw interesse in het gloednieuwe authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM. Met dit label erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Die producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument.

Ben je ondernemer en wil je meer te weten komen over het HIB-label? Dan ben je op deze site aan het goede adres. Ben je op zoek naar een maker uit je buurt? ontdek dan dé vindplaats voor handgemaakte spullen op www.handmadeinbelgium.com Je vindt er het strafste wat België te bieden heeft!  

volg ons op Website - Facebook - Pinterest - Twitter

20140323_HIB_DvdA_Aravinda_Rodenburg_Gent-foto_Luk_Collet-4323_lang_smal_low_res

 

Waarom een authenticiteitslabel?

Bij gebrek aan een juridisch-wettelijk kader zijn termen als ‘ambachtelijk’ of ‘artisanaal’ vandaag niet beschermd in België. Niemand kan dus zeggen welke beroepen precies ambachtelijk zijn en welke niet. Of welke criteria een ambachtelijk  ondernemer onderscheiden van andere ondernemers. Daarom kon UNIZO vandaag onmogelijk een kwaliteitslabel ontwikkelen, maar hebben we samen met ondernemers wel een authenticiteitslabel gecreëerd.

Het Handmade In Belgium-label biedt een garantie op de authenticiteit van het maakproces en dus ook van de kwaliteit van het ambachtelijk product.

 20130404_UNIZO_lancering_HIB_label_Handmade_in_Belgium-foto_Luk_Collet-0712

Laatste aanpassing: dinsdag 12 juli 2016
Verwante trefwoorden: ambacht / Handmade
Lid worden Infopakket

Met dank aan:

Atelier Schrauwen

Printville

Het logo van HIB werd ontworpen door Wim Bussels.

Ontdek hier de UNIZO-ledenvoordelen

nationale partners

Stel uw vraag
ProximusEngieKBCADMBZenito