A taste of business Verenigde Staten en Canada

27 mrt 2017
Kortrijk / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal

A taste of business Verenigde Staten en Canada

De VS is voor Vlaanderen nog steeds de belangrijkste exportbestemming buiten de Europese Unie. De Amerikaanse economie blijft bovendien met ruime voorsprong de grootste ter wereld! Dit dankzij een overvloed aan natuurlijke bronnen waaronder olie en gas, en een hoge technologische ontwikkeling. De sterke dollar zorgt op zijn beurt voor een extra koopkrachtige Amerikaanse consument waar ook u uw voordeel uit kan halen!

Het TTIP akkoord met de VSA zit nog even in de koelkast, maar het CETA akkoord is intussen wel ondertekend. Dankzij verminderde invoerrechten zal export naar Canada een stuk voordeliger worden en bovendien zullen Europese bedrijven ook kunnen meedingen naar Canadese overheidsaanbestedingen. Hoewel de Canadese markt een stuk kleiner is dan de Amerikaanse, kan ze makkelijk als springplank fungeren naar de Amerikaanse markt!

Heeft u uw pijlen intussen ook op de VSA en Canada gericht?

Kom dan te weten wat de échte praktische do’s en don’ts zijn bij het betreden van deze markten. U kan beroep doen op de expertise van de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade, dat zopas nog een nieuw kantoor opende in Texas. We verzamelden alvast een aantal veel gestelde vragen die zeker aan bod zullen komen:

  • Waar liggen de verwachtingen van de consument en welke productaanpassingen zijn vereist?
  • Welke regelgeving is van toepassing, en welke partner neem je best onder de arm om te voldoen aan de lokale vereisten?
  • Zijn er bepaalde barrières/moeilijkheden waar ik me als exporterende ondernemer voor moet wapenen?
  • Wie zit er namens FIT voor u in VSA en Canada en wat kunnen zij voor u betekenen?
  • En zoveel meer dat u moet weten over deze markt!

Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw persoonlijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse Economische Vertegenwoordigers, neem dan contact op met het FIT-kantoor West-Vlaanderen, tel. 050 24 74 10 (of via hun site).

PDF iconHier vindt u een overzicht van alle contactdagen in 2017.

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 60.00 Excl. btw
Totaal: 72.60 EUR incl. btw