Nieuwsberichten - Internationaal 

Laatst gepubliceerde berichten

 • Flanders Business Worldwide moet bedrijven internationaal helpen scoren (21 mei 2015)
  De almaar voortschrijdende globalisering zadelt Vlaamse bedrijven op met steeds meer buitenlandse concurrentie. Tegelijk biedt de lage koers van de euro exportkansen. Maar ook om te scoren op buitenlandse markten is netwerken van het grootste belang. Flanders Investment & Trade (FIT) lanceert daarom samen met de stichting ViW en de ondernemersorganisaties Agoria, UNIZO Internationaal en Voka een nieuwe LinkedIn-groep “Flanders Business Worldwide”. In dit onlinenetwerk kunnen Vlaamse ondernemingen en Vlamingen in het buitenland hun ervaringen en contacten delen.
 • Exportstrategie Medec (12 mei 2015)
  Op alle continenten staat anesthesieapparatuur 'made in Aalst'. Medec, een bedrijf met 45 werknemers, werkte zelf zijn exportstrategie van de 'omgekeerde inktvlek' uit, maar laat zich in de uitvoering ervan ondersteunen door partners zoals Unizo Internationaal, FIT en DHL. Gesprek met CEO Kristof Braem.
 • Als ondernemer je richten op import gaat vaak samen met heel wat formaliteiten en verplichtingen. (05 mei 2015)
  Je als ondernemer richten op import gaat vaak samen met heel wat formaliteiten en verplichtingen. Je hierin goed laten begeleiden is dus een must. Dit deed ook Michel Van Bavel, en met succes. Hij legt samen met Nathalie Rogiers, adviseur van UNIZO Internationaal, uit hoe je dat dan best aanpakt.
 • Brussels Exporter Starters Program (BEST) (29 april 2015)
  Een Brusselse KMO en ambitie om internationaal te gaan maar gebrek aan ervaring en knowhow? Kies dan voor ons BEST-programma als ideale start voor uw exportproject.
 • Flanders Investment & Trade zet Vlaamse innovatie, creativiteit en ondernemerschap op de wereldkaart tijdens Expo Milaan (28 april 2015)
  Op 1 mei opent de 34e wereldtentoonstelling haar deuren in Milaan, de economische hoofdstad van Italië. Het betreft een universele Wereldexpo, die eens om de vijf jaar plaatsvindt.
 • Op reis met de prinses: voordelen van prinselijke missies (17 april 2015)
  Het was voor Ann Vancoillie, onderneemster en voorzitster van Unizo Internationaal, de eerste keer dat ze mee op prinselijke missie ging. Terug in België vertelt ze enthousiast over de voorbereiding van zo'n missie, over de return en de grote voordelen van georganiseerd naar buiten te treden. “Deuren gaan open als de prinses voorgaat”, weet ze sinds haar terugkeer uit Qatar.
 • EXPORTmeter (31 maart 2015)
  Wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor een internationaal avontuur? Of bent u benieuwd hoe u meer en beter kunt exporteren?
 • EXPORTmeter (16 maart 2015)
  De EXPORTmeter is een mini-audit die u een helikopterperspectief biedt van de exportcapaciteiten van uw bedrijf.
  Dit instrument screent uw bedrijf op eventuele lacunes en het onderzoekt snel, efficiënt en vertrouwelijk in hoeverre u uw exportstrategie nog kan verbeteren.
  De EXPORTmeter is er nu zowel voor producerende als dienstverlenende bedrijven.
 • Multisectorale missie naar Brazilië - Tomorrowland van 28 april tot 2 mei 2015 (12 maart 2015)
  Laat de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een economische missie naar Brazilië in de marge van Tomorrowland Brasil 2015 niet aan u voorbij gaan!
 • Neem deel aan de 'Leeuw van de export' (10 maart 2015)
  Voor de 14de keer bekroont Flanders Investment and Trade succesvolle Vlaamse exportprestaties met de uitreiking van de Leeuw van de Export.
 • 6 op 10 exporterende ondernemers problemen met douaneaangifte. (09 maart 2015)
  6 op 10 exporterende ondernemers heeft soms problemen met de douane wanneer een zending willen aangeven. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO Internationaal i.s.m. DHL Express bij 422 exporterende bedrijven.
 • 2 daagse top 'SelectUSA Summit' op 23 en 24 maart 2015 in Washington (02 februari 2015)
  Investors will find practical tools, valuable information and the right connections to establish or expand U.S. operations. The Summit will showcase investment opportunities from every corner of the United States, while high-profile business and government leaders share their insight on the latest trends. The trade show and online matchmaking will enable investors to meet face-to-face with economic developers and officials to learn about resources and incentives.

 • Groepszakenreis 'Herontdek de Ierse markt ' van 19 tot 21 mei 2015 (02 februari 2015)
  Ierland is een markt met interessante afzetmogelijkheden en een gunstige vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven. Na enkele crisisjaren kruipt de Ierse economie uit het dal. Stilaan worden de vruchten geplukt van de zware besparingsmaatregelen.
 • Panel Discussion Event of Sino Belgian Business Survey – 24th February 2015 – Brussels (30 januari 2015)
  Surpassed US economy in terms of GDP but still showing signs of a slowing growth… China’s economy is in a transition state with a strong focus on reforms and it’s difficult to see how companies in China really performed in 2014.
 • Bijeenkomst 'Transportbedrijven en de Duitse minimumloonwet, Kleve op 24 maart 2015 te Kleve (Duitsland) (22 januari 2015)
  Duitsland heeft per 1 januari 2015 een algemeen minimumloon ingevoerd.
  Organisatie: Lutze Rechtsanwälte
 • Seminarie op 22/01/2015 'Zakendoen met de grootdistributie in Frankrijk: contacten & contracten met de aankoopdiensten' (09 januari 2015)
  De grootdistributie in Frankrijk is een belangrijk kanaal om uw producten in Frankrijk te verkopen. Ook voor u? Ons seminarie geeft u het antwoord.
 • Fotogalerij: Sla de vleugels uit en verover Japan (11 december 2014)
  Op donderdag 11 december 2014 organiseerden UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade ism BJA, het panelgesprek 'Sla de vleugels uit en verover Japan'.
 • Accijnzen – in- of uitvoeren in het buitenland? (11 december 2014)
  Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.
 • Fotogalerij: Importeren volgens de regels van de kunst. (09 december 2014)
 • Gunstige EU-importregels vervallen voor enkele landen (01 december 2014)
  De samenstelling van een lijst ontwikkelingslanden die profiteren van gunstige voorwaarden bij afzet van hun producten aan de Europese Unie, gaat veranderen. Dat betekent dat importeurs in de EU vanaf 1 januari 2015 in sommige gevallen hogere tarieven moeten betalen.
Vorige  |1|2|3|4|5|6|  Volgende
Lid worden Infopakket
BelgacomElectrabelKBCADMBZenito