Nieuwsberichten - Internationaal 

Laatst gepubliceerde berichten

 • Bijeenkomst over 'De Duitse minimumloonwet - aanmelding verplicht' op 5 februari 2015 te Kleve (Duitsland) (22 januari 2015)
  Duitsland heeft per 1 januari 2015 een algemeen minimumloon ingevoerd.
  Organisatie: Lutze Rechtsanwälte
 • Seminarie 'Zakendoen met de grootdistributie in Frankrijk: contacten & contracten met de aankoopdiensten' (09 januari 2015)
  De grootdistributie in Frankrijk is een belangrijk kanaal om uw producten in Frankrijk te verkopen. Ook voor u? Ons seminarie geeft u het antwoord.
 • Fotogalerij: Sla de vleugels uit en verover Japan (11 december 2014)
  Op donderdag 11 december 2014 organiseerden UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade ism BJA, het panelgesprek 'Sla de vleugels uit en verover Japan'.
 • Accijnzen – in- of uitvoeren in het buitenland? (11 december 2014)
  Accijnzen … één een van de zovele taksen met bijbehorende administratieve procedures. Een extra belasting … maar waarop juist? Wat zijn accijnzen, hoe is de wetgeving errond geregeld, hoeveel bedraagt deze taks, hoe en wanneer moet u die betalen, welke administratieve verplichtingen moet u vervullen en hoe kunt u vermijden dat u twee keer de kostprijs van accijnzen in uw prijzen moet verrekenen? Een pak vragen waarop u als ondernemer ongetwijfeld botst.
 • Fotogalerij: Importeren volgens de regels van de kunst. (09 december 2014)
 • Gunstige EU-importregels vervallen voor enkele landen (01 december 2014)
  De samenstelling van een lijst ontwikkelingslanden die profiteren van gunstige voorwaarden bij afzet van hun producten aan de Europese Unie, gaat veranderen. Dat betekent dat importeurs in de EU vanaf 1 januari 2015 in sommige gevallen hogere tarieven moeten betalen.
 • 6 bevindingen voor succes in de VS (01 december 2014)
  Na de succesvolle begeleidingstrajecten “HongKong/Singapore” en “China” trokken Flanders Investment & Trade en UNIZO Internationaal samen met 25 ambitieuze KMO’s van 16 tot 22 november naar de Verenigde Staten (New York/Chicago).
 • Het begeleidingstraject 'zaken doen met Japan' (25 november 2014)
  Heeft u reeds exportervaring binnen de EU en lijkt Japan u een interessante markt voor uw producten of diensten? Dan onderzoeken UNIZO Internationaal en FIT graag samen met u het potentieel van deze markt. U wordt persoonlijk begeleid doorheen dit traject dat bestaat uit een vrijblijvende kennismaking op 11 december, een voorbereidende workshop, individuele begeleiding en afsprakenprogramma op maat, een prospectiereis met collega-ondernemers en een nazorgsessie enkele maanden na de zending.
 • Tips voor het internationaal verzenden van uw relatiegeschenken (18 november 2014)
  Tips voor het internationaal verzenden van uw relatiegeschenken
 • Mis hét investeerders-event van het jaar niet! (13 november 2014)
  Op 13 december kan u in de KBC Toren in Antwerpen kennismaken én netwerken met een 40-tal veelbelovende Belgische ondernemers. Daarnaast komt u alles te weten over ondernemerschap en de mogelijkheden van Crowdfunding tijdens de sessies met diverse experts uit de politieke, academische, industriële en zakenwereld.
 • Overzicht van de contactdagen 2015 (27 oktober 2014)
  Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

 • Fotogalerij: Karel meets ... Vlaams Minister-President Geert Bourgeois (20 oktober 2014)
  Op maandag 20 oktober kreeg een kleine groep ondernemers de kans persoonlijk kennis te maken met Minister-President Geert Bourgeois, dit in de nieuwe Ghelamco Arena, eveneens een staaltje van knap ondernemerschap.
 • Analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord (16 oktober 2014)
  De stuurgroep van UNIZO Internationaal, bestaande uit beginnende en ervaren exporteurs maakte voor u een analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord.
 • Invoerverbod door Rusland (06 oktober 2014)
  Op 7 augustus 2014 besloot de regering van de Russische Federatie om de invoer van agrarische producten, grondstoffen en levensmiddelen met oorsprong in de Verenigde Staten, Europese Unie, Canada, Australië en het Koninkrijk Noorwegen te verbieden voor een periode van 1 jaar.
 • Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland (17 september 2014)
  ‘Groot Nieuws’ is het niet, maar voor een publiek als u zetten we het graag nog een keertje in de verf: Uw groeikansen liggen niet in België maar in de internationalisering van uw bedrijf. De Tijd besteedde er onlangs een artikel aan met de titel “Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland”. Voor wie al stevig internationaliseert, betekent het artikel een bevestiging van zijn strategie. Bent u nog niet zover, dan heeft u er alle baat bij inspiratie te putten uit de ervaringen van uw collega ondernemers.
 • Multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo (21 augustus 2014)
  Flanders Investment & Trade organiseert samen met Brussel Invest & Export en het Waalse Agentschap voor Export (AWEX) van 11 tot 25 oktober 2014 een multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo (Katanga, Kasaï, Kinshasa & Bas-Congo).

 • Reduceren aantal prinselijke missies gevolgen voor KMO’s (21 augustus 2014)
  “Prinselijke missies openen voor KMO’s deuren die anders gesloten zouden blijven. Minder missies organiseren heeft implicaties op de omzet van onze Belgische KMO’s en hun exportopportuniteiten. Dit wil niet zeggen dat pistes om deze missies efficiënter te organiseren niet kunnen en moeten onderzocht worden.”, zegt Gijs Kooken, attaché UNIZO Internationaal.
 • Ann Vancoillie nieuwe voorzitter UNIZO Internationaal (25 juni 2014)
  Een nieuwe fase breekt aan bij UNIZO Internationaal nu Karl Verlinden na 7 jaren de voorzittersstoel van UNIZO Internationaal inruilt voor die van UNIZO. Vorig jaar won Ann Vancoillie de WOMED Award 2012 van UNIZO en markant vzw, de prijs voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar. Als nieuwe voorzitter van UNIZO Internationaal wil Ann Vancoillie vooral de nadruk leggen op de verdere uitbouw van het sterke partnerschap met FIT.
 • Fotogalerij: Hoe opent u deuren in Amerika? (12 juni 2014)
  Op donderdagavond 12 juni 2014 organiseerden we het interactief en inspirerend panelgesprek 'Hoe opent u deuren in Amerika'?
 • Fotogalerij: Masterclass in Exportmanagement (10 juni 2014)
  Op 10 juni 2014 ontvingen de afgestudeerden binnen de opleiding Masterclass hun certificaat, gevolgd door een exclusieve rondleiding op de logistieke hub van DHL Express in Zaventem. Masterclass Exportmanagement is al jaren dé opleiding voor de ondernemer of export manager die zijn of haar kennis wil verbreden of verdiepen én het netwerk gevoelig wil uitbreiden.

Vorige  |1|2|3|4|5|  Volgende
Lid worden Infopakket
BelgacomElectrabelKBCADMBZenito