Nieuwsberichten - Internationaal 

Laatst gepubliceerde berichten

 • Analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord (16 oktober 2014)
  De stuurgroep van UNIZO Internationaal, bestaande uit beginnende en ervaren exporteurs maakte voor u een analyse van het hoofdstuk ‘buitenlands beleid’ in het Vlaamse regeerakkoord.
 • Invoerverbod door Rusland (06 oktober 2014)
  Op 7 augustus 2014 besloot de regering van de Russische Federatie om de invoer van agrarische producten, grondstoffen en levensmiddelen met oorsprong in de Verenigde Staten, Europese Unie, Canada, Australië en het Koninkrijk Noorwegen te verbieden voor een periode van 1 jaar.
 • Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland (17 september 2014)
  ‘Groot Nieuws’ is het niet, maar voor een publiek als u zetten we het graag nog een keertje in de verf: Uw groeikansen liggen niet in België maar in de internationalisering van uw bedrijf. De Tijd besteedde er onlangs een artikel aan met de titel “Groeiondernemers geloven vooral in zichzelf en in het buitenland”. Voor wie al stevig internationaliseert, betekent het artikel een bevestiging van zijn strategie. Bent u nog niet zover, dan heeft u er alle baat bij inspiratie te putten uit de ervaringen van uw collega ondernemers.
 • Overzicht van de contactdagen najaar 2014 (08 september 2014)
  Flanders Investment & Trade beschikt over een buitenlands netwerk van Belgische adviseurs. Zij wonen en werken in - voor de Vlaamse KMO's - strategisch belangrijke gebieden. Enkele keren per jaar brengen zij hun kennis en expertise tot aan uw achterdeur. Tijdens de contactdagen, die plaatsvinden in uw regionaal UNIZO-kantoor, kunt u face to face uw plannen bespreken of polsen naar opportuniteiten binnen hun werkgebied.

 • Multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo (21 augustus 2014)
  Flanders Investment & Trade organiseert samen met Brussel Invest & Export en het Waalse Agentschap voor Export (AWEX) van 11 tot 25 oktober 2014 een multisectorale groepszakenreis naar de Democratische Republiek Congo (Katanga, Kasaï, Kinshasa & Bas-Congo).

 • Reduceren aantal prinselijke missies gevolgen voor KMO’s (21 augustus 2014)
  “Prinselijke missies openen voor KMO’s deuren die anders gesloten zouden blijven. Minder missies organiseren heeft implicaties op de omzet van onze Belgische KMO’s en hun exportopportuniteiten. Dit wil niet zeggen dat pistes om deze missies efficiënter te organiseren niet kunnen en moeten onderzocht worden.”, zegt Gijs Kooken, attaché UNIZO Internationaal.
 • Ann Vancoillie nieuwe voorzitter UNIZO Internationaal (25 juni 2014)
  Een nieuwe fase breekt aan bij UNIZO Internationaal nu Karl Verlinden na 7 jaren de voorzittersstoel van UNIZO Internationaal inruilt voor die van UNIZO. Vorig jaar won Ann Vancoillie de WOMED Award 2012 van UNIZO en markant vzw, de prijs voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar. Als nieuwe voorzitter van UNIZO Internationaal wil Ann Vancoillie vooral de nadruk leggen op de verdere uitbouw van het sterke partnerschap met FIT.
 • Fotogalerij: Hoe opent u deuren in Amerika? (12 juni 2014)
  Op donderdagavond 12 juni 2014 organiseerden we het interactief en inspirerend panelgesprek 'Hoe opent u deuren in Amerika'?
 • Fotogalerij: Masterclass in Exportmanagement (10 juni 2014)
  Op 10 juni 2014 ontvingen de afgestudeerden binnen de opleiding Masterclass hun certificaat, gevolgd door een exclusieve rondleiding op de logistieke hub van DHL Express in Zaventem. Masterclass Exportmanagement is al jaren dé opleiding voor de ondernemer of export manager die zijn of haar kennis wil verbreden of verdiepen én het netwerk gevoelig wil uitbreiden.

 • UNIZO Internationaal voor u in de bres… (03 juni 2014)
  Het belang van export.
  Dat economische grenzen vervagen en de mondialisering zijn stempel drukt op onze economie is geen nieuws meer. Maar waarom is export zo belangrijk voor ons land?
 • Fotogalerij: Workshopnamiddag 'Transport en douane' (08 mei 2014)
  Donderdag 8 mei 2014 vond de workshopnamiddag plaats over ‘Transport en douane, alles voor u uitgeklaard’ in Gent.
 • Voetbalclub OHL brengt ondernemers samen (05 mei 2014)
  Op donderdag 5 juni organiseert voetbalclub Oud-Heverlee Leuven ism VOKA, VKW en UNIZO “Network@OHL”. Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, geeft een presentatie over de internationalisering van de markten en de gevolgen hiervan voor ondernemers.
 • Vlaamse overheid kent aanwervingspremies toe voor groei- en exportmanagers in KMO’s (10 april 2014)
  Vanaf 1 april 2014 kan een KMO een aanwervingspremie bekomen ter compensatie van de loonkost van een nieuw aan te werven groei- en exportmanager.
 • Benelux roept ondernemers op om mee te stappen in een pilootproject over papierarm douanevervoer. (03 april 2014)
  Wanneer goederen de douane moeten passeren gaat dit gepaard met veel papierwerk. Dit betekent voor bedrijven vaak tijd- en/of geldverlies.
 • Fotogalerij: Debat 'Waar gaat onze mobiliteit naartoe?' (18 februari 2014)
  Op dinsdag 18 februari 2014 organiseerden UNIZO Internationaal en DHL Express ism KBC Bank een debat over 'Waar gaat onze mobiliteit naartoe? Stilstaan, vooruit of achteruit?
 • Bespaar tijd en geld met de juiste douaneregeling! (11 februari 2014)
  Bij de invoer of uitvoer van goederen wordt het ‘Enig Document’ gebruikt. Hierop wordt een douanebestemming toegekend. Met deze douane bestemming, brengt u de douane
  als het ware op de hoogte van wat er met uw goederen zal gebeuren. Vaak worden uw goederen (na een bewerking) ook weer uitgevoerd. In dat geval kan het gebruik van de juiste douanebestemming u veel geld besparen. ‘Wederuitvoer’ en het ‘plaatsen onder een douaneregeling’ zijn courante douanebestemmingen. Maar vooral met het correcte gebruik van de douaneregelingen kan u geld besparen.
 • Fotogalerij: A taste of business Rusland en Baltische Staten (11 februari 2014)
  Op 11 februari 2014 waren de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit Rusland en Baltische Staten te gast bij Havenbedrijf Gent. Een interactieve infosessie vond er plaats tijdens een rondvaart in de haven van Gent.
 • DHL Express en UNIZO Internationaal stimuleren samen internationaal ondernemen (28 januari 2014)
  Internationaal ondernemen biedt onvermoede kansen voor Vlaamse kmo’s. Niet alleen in Europa, maar ook op andere continenten waar de koopkracht van de plaatselijke bevolking in de lift zit. Om ondernemers die de stap overwegen, de nodige ondersteuning te kunnen bieden, ging UNIZO Internationaal een partnerschap aan met DHL Express.
 • Groepszakenreis 'China4beginners' (27 januari 2014)
  U exporteert al binnen en buiten Europa, maar nog niet naar China? Zet dan samen met UNIZO Internationaal en FIT uw eerste stappen onder persoonlijke begeleiding, vanaf de voorbereiding tot en met de opvolging achteraf, via dit traject voor beginners.
 • Uw onderneming wil zich aan export wagen? U exporteert al, maar wenst nieuwe markten te veroveren? (20 januari 2014)
  Brussel Invest & Export biedt immers op 18 februari de Brusselse ondernemingen die zich aan export willen wagen of die al exporteren, maar nieuwe markten wensen te veroveren, een enige gelegenheid aan om haar in het buitenland gevestigde economische en handelsattachés te ontmoeten.
Vorige  |1|2|3|4|  Volgende
Lid worden Infopakket
BelgacomElectrabelKBCADMBZenito