OndernemersForum Digital Detox summerschool

05 jul 2017
Oudenaarde / Cursus

OndernemersForum Digital Detox summerschool

Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken koortsachtig elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en op weer andere schermen staan andere applicaties stand-by.

Hoe schep je orde in de digitale chaos en krijg je je digitale leven weer onder controle. Dààrmee gaan we in het OndernemersForum ‘Digital Detox’ traject aan de slag. Gedurende 3 sessies werk je samen met een groep van maximaal 15 collega-ondernemers aan je eigen plan. Het resultaat? Meer productiviteit, focus en creativiteit en minder stress.

Het programma gaat verder dan enkel sensibilisering, maar beoogt echt gedragsverandering, dankzij de verschillende sessies en het aangaan van uitdagingen. Het programma omvat ook een onderdeel waarbij je de kennis en nieuwe gewoonten rond digital detox kan implementeren binnen jouw bedrijf, naar je medewerkers toe.

Florence Pérès was meer dan 20 jaar actief in de wereld van het internet en digitale media bij onder meer The Reference, ONE Agency en Duval Union Consulting.
In een parallel parcours verdiepte ze zich in gezondheidswetenschappen en volgde ze een opleiding tot mindfulnesstrainer en stress- en burn out coach.
Ze combineert nu haar jarenlange business ervaring met haar kennis om gezonder en meer gebalanceerd in het leven te staan. De focus van haar trainingen, workshops en coachings is het vaardig leren omgaan met stress, technostress en het opbouwen van (mentale) veerkracht. Ze is ook een veelgevraagd keynote spreker en auteur van het boek ‘Digital Detox’, bij Lannoo verschenen in maart 2017.

Sessies

Sessie 1 05/07/2017 - Awareness

In deze eerste sessie leer je begrijpen waarom het ongebreideld smartphone gebruik je stress level negatief beïnvloedt en je rusteloos maakt. We lichten ook toe waarom ‘always online’ contraproductief is en zelfs kan leiden tot een drastische vermindering van je productiviteit.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer waarom technologie, sociale en digitale media zo verslavend zijn, hoe het multitasking in de hand werkt en hoe we terug proactieve gefocuste breinwerkers kunnen worden i.p.v. reactieve inboxverwerkers.

Ter voorbereiding van de tweede sessie krijgen de deelnemers een aantal opdrachten en challenges.

05/07/2017 - 12:30 - 18:00
Sessie 2 23/08/2017 - Touchpointsmethode

We werken verder op de ervaringen en observaties van de deelnemers van de afgelopen week/weken n.a.v. de oefeningen en opdrachten die je als deelnemer meekreeg.

We volgen nu de Touchpointsmethode. Je gaat je eigen takenpakket inpassen in een geoptimaliseerde ‘Interaction Journey’, een Touchpointsmapping opstellen en deze toepassen op de werkvloer.

We zoomen ook in op inboxstress en geven advies in beter gebruik van e-mail.

Op het einde van de workshop heb je als deelnemer concrete handvaten om een beter tech/life balans te krijgen maar ook een persoonlijk aangepast plan om dit effectief te realiseren

23/08/2017 - 12:30 - 18:00
Sessie 3 12/09/2017 - Een touchpoints-charter voor je bedrijf

Een bedrijf dat de mentale gezondheid van zijn werknemers belangrijk vindt, kan niet onder afspraken over digitalisering uit: wat zijn de verwachtingen naar responstijden op e-mail, waarvoor gebruiken we e-mail en wat is de policy daaromtrent, hoe gaan we om met flexwerken, welke systemen en touchpoints gebruiken we om input te geven of output te creëren binnen het bedrijf, hoe communiceren we naar de buitenwereld toe en wat zijn de verwachtingen hierover m.b.t de verschillende rollen?

Om iedereen in je bedrijf op één spoor te krijgen, is een charter de beste optie. Er staan nog meer dingen in zo’n touchpoints-charter zoals het inrichten van unplugged zones en stilteruimtes bijvoorbeeld. In deze sessie zullen we per twee werken aan een touchpoints-charter. Daarmee kan je aan de slag in je eigen onderneming

12/09/2017 - 12:30 - 18:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 460.00 Excl. btw
Totaal: 556.60 EUR incl. btw