Starters

Je wil een eigen zaak starten. Je hebt de motivatie en de inspiratie, maar je zoekt naar antwoorden. Je wil advies en misschien wel coaching. UNIZO ontwikkelde voor starters een breed pakket aan ondersteuning en begeleiding. Van nuttige brochures tot een persoonlijk gesprek, van infosessies tot en met stevige begeleidingstrajecten. Ontdek ze hieronder of bel gewoon de gratis UNIZO Ondernemerslijn op 0800 20 750.

De meest voorkomende vragen gebundeld in een handige databank. Hier vind je per thema de nodige antwoorden die helpen om jouw zaak te starten.
UNIZO Startersservice organiseert in elke regio infosessies ‘Starten als zelfstandig ondernemer’. Ook de andere events vind je hier terug.
Advies over jouw ondernemersidee nodig? Contacteer onze startersadviseurs en ontdek wat ze jou te bieden hebben.
Test jouw ondernemerszin, gebruik de startsimulator voor jouw ondernemersplan of vraag de startersgids aan.
Met Go4Business kan je rekenen op een mix van individuele coaching, advies en collectieve workshops.
Klaar om jouw eigen zaak te starten? Kom dan langs bij één van onze ondernemersloketten of doe jouw opstart zelf online.
Starters genieten bij UNIZO van een gepersonaliseerd lidmaatschap. De Starterspas biedt tal van voordelen.
Zoek de contactgegevens van het dichtstbijzijnde UNIZO kantoor of stel jouw vraag rechtstreeks aan één van onze startersadviseurs.

Starter in de kijker: Severine Zels, poetsbedrijf Ecobello

Severine Zels was drie jaar aan de slag in het schoonmaakbedrijf van haar vader, toen ze besliste haar eigen zaak te starten. 'Mijn vader verkocht innovatieve poetssystemen aan ziekenhuizen. Ik zag dat die systemen ook interessant konden zijn voor particulieren. Niemand poetst graag. Iedereen wil dat het zo efficiënt mogelijk gebeurt.' Net zoals bij de tupperware parties organiseert Severine met Ecobello poetsevenementen bij de mensen thuis.

'Mijn intuïtie helpt me de juiste beslissingen te nemen.'

Ze leert de genodigden van de gastvrouw of gastheer hoe ze snel en ecologisch kunnen poetsen, waarbij elke druppel water gebruikt wordt. 'Ik geloof sterk in het nut van wat ik doe, het is fijn de mensen te helpen. Momenteel ben ik consulenten aan het aanwerven. En ik ga ook samenwerken met dienstenchequebedrijven. Ik ben nu anderhalf jaar bezig. De opstartfase is financieel niet makkelijk. Je investeert en je kan nog niet de vruchten plukken. Daarbij komt nog dat je omgeving twijfel zaait. Niet iedereen begrijpt dat ik mijn eigen ding doen belangrijker vind dan de zekerheid van een vast loon. Toch heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing.'