Slideshow
slideshow

Hermelijn (ecologische bouwmaterialen) is Tiense starter van het jaar! een korte voorstelling...

logo HermelijnHermelijn is een jong bedrijf dat samenwerkt met Ecomat uit Zoersel – het meest toonaan-gevende bedrijf omtrent bio-ecologische bouwmaterialen in Vlaanderen – Het tracht in te spelen op de steeds groeiende vraag naar informatie over ecologisch bouwen en verbouwen. De Tienenaars dienden tot nu toe ver buiten hun stad te gaan om de juiste mensen te kunnen raadplegen of om producten te kunnen bestuderen. Daar is nu verandering in gekomen ...

Op macro - niveau kunnen we stellen dat we in een wereld van verandering zitten. Onze wereld wordt er alsmaar drukker en drukker op. We bevolken en ‘veroveren’ de wereld aan een snelgroeiend tempo. Dit gaat echter ten koste van ons milieu en onze levenskwaliteit.

Op meso – niveau, de staat België, zijn we ons daar bewust van en willen we aan een betere levensomgeving werken. We moeten ons bewust worden van deze veranderingen en we moeten ons aanpassen aan deze nieuwe levensomstandigheden.

Op micro – niveau zijn er enkele steden die er hard aan werken. Zij trekken de kaart van de biologische en ecologische leefwereld. Tienen is zo een stad. Zij weten dat er werk aan de winkel is en zij weten dat ons milieu het belangrijkste is wat we hebben. Daarom stimuleren zij hun inwoners en hun omgeving om dezelfde weg in te slaan. Wij, als zelfstandigen, steken onze nek uit en scharen ons achter het ideeëngoed van onze stad.

huis ecologisch

 

 

 

 

 

Als jong gemotiveerde starter zag ik dat in Tienen de mensen niet bevoorraad konden worden met informatie en producten omtrent bio-ecologisch bouwen en verbouwen. De Tienenaars dienden ver buiten hun stad te gaan om de juiste mensen te kunnen raadplegen of om producten te kunnen bestuderen.

 Bovendien is Tienen aan een heuse opmars bezig. Overal worden er huizen gekocht, verkocht en verbouwd. Dit vraagt kennis en materialen, kortweg vakmanschap. Waar Tienen vroeger als het kleine broertje van Leuven werd beschouwd, is het een duchtige concurrent aan het worden. Daarom wil ik als zaakvoerder van Hermelijn meehelpen aan het opbouwen van Tienen als bio-ecologische stad. Een eigen bedrijf starten is één zaak, er een maatschappelijke waarde achter steken die de keuze van de zaak bepaalt, is een andere en naar mijn idee veel belangrijkere zaak.

Vanwaar komt de naam van mijn bedrijf eigenlijk? De naam is gekozen omwille van volgende reden: in Hermelijn zit de ‘Her’ van Hermans (mijn familienaam), de ‘Me’ van Mertens (de familienaam van mijn vrouw) en we willen beiden onze ideeën volgen, onze ‘lijn’. Tevens is een hermelijn een dier dat erg gevoelig is aan een veranderende natuur. Met andere woorden, de hermelijn heeft het heden hard te verduren in onze Westerse Wereld.

Als alle paden vlak zouden zijn, dan zou iedereen ze bewandelen. Net zo met het worden van zelfstandige. We starten klein met een beperkt budget, maar met grote doelen voor ogen. Heden zijn we een toonzaal aan het maken zodoende we onze klanten gericht kunnen tonen wat we te bieden hebben. Staaltjes en presentaties moeten de klant, in de eerste plaats de passerende Tienenaar, laten voelen wat hij voor zich heeft en hoe hij die specifieke materialen kan verwerken.

We stellen daarom een concept voorop dat laat zien dat er ook heden duurzaam en energiezuinig gebouwd kan worden. Zo tonen we dat er ruimtelijk, ecologisch, gezond, betaalbaar en comfortabele woningen gerealiseerd kunnen worden die minder ruimte, energie, water en materialen nodig hebben dan een klassiek huis. Meer met minder dus!

Onze materialen zijn bio-ecologisch. Dit houdt in dat ze van wieg tot graf geen schadelijke stoffen vrijlaten in ons milieu en herbruikbaar zijn om nieuwe materialen aan te maken. Het welgekende cradle-to-cradle systeem. Dit geldt zowel voor isolatie als voor vloeren, buitenmuren, daken, afwerking als de tuin. Voor elke klassieke methode, hebben wij een bio-ecologische methode.

 

Jef Hermans
Hermelijn

meer info? contacteer Jef Hermans:

jef@ecologischebouwmaterialen.be

www.ecologischebouwmaterialen.be

Print Content OnlyShare/Bookmark
Overzicht leden in uw regio
Laatste aanpassing: 12 januari 2011

Dag van de Klant

lees meerOp zaterdag 26 september staat de klant opnieuw centraal bij meer dan 100.000 zelfstandige ondernemers. Met een warme glimlach en een kleine attentie zullen opnieuw 2 miljoen klanten in de bloemetjes gezet worden. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en de Vlaamse Overheid willen op die manier klantvriendelijk ondernemerschap onderlijnen.

lees meer..

 

Activiteitenkalender
Legende

UNIZO Ondernemerslijn

lees meerEen ondernemersvraag?
Contacteer ons 24/24, 7/7

lees meer..

De UNIZO Starterspas

lees meerStartende ondernemers verdienen een sterke partner.

Daarom de UNIZO Starterspas. Een stevig pakket groeihormonen in 4 stevige verpakkingen.

De starterspas heb je al voor 16 euro per maand

Met een UNIZO lidmaatschap, een persoonlijke startersadviseur inclusief scan, 12 maanden gratis boekhoudpakket en pechbijstand en extra voordelen.

lees meer..

Belgacom http://www.electrabel.be KBC ADMB Zenito