Slideshow
slideshow

200Be lanceert unieke praline 'de Iris'

Sinds 1991 is de iris het embleem van het Brussels Gewest. De keuze viel niet toevallig op de iris, want deze bloem heeft al een duizendjarige aanwezigheid in Brussel. Brussel bestond vroeger vooral uit moerassen rond de kronkelende Zenne. Dat was de ideale biotoop voor de iris, een bolgewas met grote sierbloemen. De bloem kwam onder meer al voor op de scepter van de afstammelingen van Karel de Grote.    Op 5 maart 1991 besloot de Gewestraad van Brussel-Hoofdstad om de iris als embleem voor het gewest te kiezen. Het ontwerp van Jacques Richez werd uiteindelijk gekozen als winnaar.

200be heeft als Belgisch bedrijf reeds naam gemaakt door het ontwerpen van pralines op basis van Belgische chocolade met Belgische lokale producten. Zo zijn er de pralines ontwikkeld op basis van “Musa Lova” erkent als streekproduct van Leuven (www.musalova.be) en pralines ontwikkeld op basis van de likeuren van
Fruit Vanhellemont (www.fruitvanhellemont.be).

200be3


Het werd tijd voor een Brussels product. De Irispraline is geboren uit voorliefde voor de hoofdstad die zowel cultureel als culinair geen grenzen kent.
Voor de lancering werd gekozen voor zowel bekende als nieuwe smaakcombinaties. Zo is er de praline met Costa Rica chocolade met een vulling van het in huis gemaakte praliné, Costa Rica fondant chocolade met marsepein en Amaretto, Peru fondant chocolade met een vulling van frambozen en rode bessen confituur die op ambachtelijke wijze in koper potten wordt gemaakt, Venezuela melk chocolade met in huis gemaakte feuilletine en Dominicaanse witte chocolade met koffie. Later komen er nieuwe en andere smaken uit waardoor de Irispraline regelmatig verrassend uit de hoek zal komen
 

Zoals altijd wordt gekozen om zonder aroma’s of bewaarmiddelen te werken en de authentieke smaken van de origine chocolade te bewaren. Ze zijn met de hand gemaakt en er worden uitsluitend top ingrediënten gebruikt.

In kader van het “Irisfeest” in Brussel op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2011, organiseert 200be gratis proefdagen die doorgaan op volgende adressen :

Patisserie Allemeersch, Waversesteenweg 396 (hoek Jourdanplein), 1040 Brussel
Patisserie Allemeersch, Waversesteenweg 1281, 1160 Oudergem
Patisserie Allemeersch, Koninginnenplein Paola 1B, 1083 Ganshoren

Daar zijn ze tijdens en na de Irisfeesten te koop voor consumenten.
Bedrijven kunnen rechtstreeks bestellen en verpakkingen laten personaliseren bij 200be (www.200be.be). Bulk leveringen voor o.a. recepties zijn ook mogelijk.

Voor de verpakking werd gekozen voor een zwarte matte verpakking die ook in België wordt geproduceerd. Ze bestaat uit een doosje van 12 pralines, een doosje van 6 pralines en een doosje van 2 pralines.  In de verpakking zit een folder die met schema duidelijk maakt welke smaken op welke plaats zitten in het doosje.

 

Rudy Allemeersch

Zaakvoerder 200be

Email: rudy.allemeersch@skynet.be

www.200be.be

Print Content OnlyShare/Bookmark
Overzicht leden in uw regio
Laatste aanpassing: 06 mei 2011

Dag van de Klant

lees meerOp zaterdag 26 september staat de klant opnieuw centraal bij meer dan 100.000 zelfstandige ondernemers. Met een warme glimlach en een kleine attentie zullen opnieuw 2 miljoen klanten in de bloemetjes gezet worden. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en de Vlaamse Overheid willen op die manier klantvriendelijk ondernemerschap onderlijnen.

lees meer..

 

Activiteitenkalender
Legende

UNIZO Ondernemerslijn

lees meerEen ondernemersvraag?
Contacteer ons 24/24, 7/7

lees meer..

De UNIZO Starterspas

lees meerStartende ondernemers verdienen een sterke partner.

Daarom de UNIZO Starterspas. Een stevig pakket groeihormonen in 4 stevige verpakkingen.

De starterspas heb je al voor 16 euro per maand

Met een UNIZO lidmaatschap, een persoonlijke startersadviseur inclusief scan, 12 maanden gratis boekhoudpakket en pechbijstand en extra voordelen.

lees meer..

Belgacom http://www.electrabel.be KBC ADMB Zenito