5 vragen aan Dominique Van Malder

Radio- en mooie-televisiemaker bij programma Radio Gaga, acteur bij de televisiereeks Albatros, presentator van The Bachelorette… Dominique Van Malder is de laatste maanden niet meer van de beeldbuis weg te slaan. Daarnaast is hij vooral bezig met Studio Orka. 5 vragen aan Dominique door ZO Magazine.

Tekst Paulien Coenaerts - Foto Pat Verbruggen

Dominique Van MalderWat was je beste investering ooit? 

“Het lijkt niets met ondernemen te maken te hebben, maar net voor de lockdown heb ik een opblaasbare jacuzzi gekocht. Die heeft me rust gebracht in een heel onrustige tijd, gekenmerkt door afgelaste shows en opdrachten.” 

“Tussen mijn werkplek en mijn thuis bevond zich enkel de trap. En dat maakt het soms moeilijk om je werk achter je te laten, en te ontspannen. Die jacuzzi hielp me om mijn gedachten te verzetten, en om nieuwe ideeën te krijgen. Hij hielp me om niet bij de pakken te gaan zitten, maar om te blijven ondernemen. Merci, jacuzzi!” 

Als je dit niet deed, wat zou het dan geworden zijn? 

“Ik kan me echt niet inbeelden wat ik anders zou doen. Als kind wou ik muzikant worden, advocaat én dierenarts. Jobs die uiteraard niet echt combineerbaar zijn. Als acteur kan ik een beetje alles zijn.” 

Is succesvol ondernemen gemakkelijker als ze je naam kennen? 

“Dat is zo. Toen Joris Hessels en ik onze eerste editie van Radio Gaga wilden lanceren, moesten we instanties gaan overtuigen van ons concept, in de hoop dat we onze caravan mochten neerzetten. Het verschil met het tweede seizoen kon niet groter zijn. Iedereen kende het duo van Radio Gaga, en we werden makkelijk aanvaard en zelfs gevraagd.” 

Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt? 

“Ik kom uit arbeidersgezin met weinig geld, en dat vormt je kijk op het leven. Ik wilde toneelschool doen, maar omdat dat een onzeker bestaan was, wilde ik eerst een écht diploma halen. Ik begon dus aan de studie Germaanse talen. Ik switchte alsnog naar een opleiding op de toneelschool, en dat voelde als thuiskomen. Soms moet je eens in ander land zijn om te weten dat je elders thuishoort.” 

Vul aan: de beste ideeën krijg ik … 

“… op de meest onbewaakte momenten. Zoals in de jacuzzi. Of terwijl ik aan het fietsen of wandelen ben, in een lange autorit, wanneer ik net in bed kruip. Kortom, op momenten waarop ik het meest ontspannen ben en nieuwe ideeën het minst verwacht. Dan laat mijn brein ideeën naar boven broebelen om het met een jacuzziterm te zeggen...” 

ZO Magazine

Dit artikel komt uit ZO Magazine van mei. ZO Magazine is niet ‘zomaar’ het UNIZO-ledenmagazine, het is een volbloed vakblad voor zelfstandige ondernemers, kmo-zaakvoerders en vrije beroepers. Met straffe UNIZO-standpunten, actuele feiten en cijfers, inspirerende bedrijfsportretten en reportages, diepgaande dossiers, praktische tips, nationaal en provinciaal UNIZO-nieuws … en tal van exclusieve ledenvoordelen. ZO Magazine valt maandelijks in je bus, praktische antwoorden op de vragen die je je stelt vind je terug in het meegeniete Vraag & Antwoord. 

Ik lees het magazine!