5 vragen aan Hilde Deneyer, apothekeres

Hilde Deneyer is apotheker in Overijse. Maar ze is ook heel wat uren actief als algemeen directeur van het Vlaams Apothekersnetwerk en als voorzitter van het overleg zelfstandige zorgverstrekkers binnen de Federatie Vrije Beroepen.
Wat was je beste investering ooit?
Onze apotheek kopen en moderniseren. De aankoop dateert intussen van 24 jaar geleden. Het pand was klein en voldeed naar onze mening niet aan de noden van toen. Daarom verbouwden we de apotheek intussen al twee keer. We maakten ze groter en voorzagen ruimtes voor individuele gesprekken met patiënten. De bedoeling is om die binnenkort nogmaals te moderniseren. Onze apotheek moet meer zijn dan een plek waar je geneesmiddelen komt halen. Wij willen volop inzetten op de relatie tussen de apotheker en de burger of patiënt waar ook meer aandacht naar sensibilisatie en preventie mogelijk is.
 
Ik krijg de beste ideeën…
Wanneer ik samen ben met collega’s of andere ondernemers in de zorg. Ik pik veel op door interactie. Je hoort iemand iets interessant zeggen en meteen vertaal ik dat naar mijn eigen situatie. Ik schrijf mijn ideeën meestal op een stukje papier en ga daar nadien mee aan de slag.
 
Wie is of was jouw voorbeeld en waarom?
De dorpsapotheker uit mijn jeugdjaren. Plots was er in ons dorp een apotheek. Als achtjarige mocht ik af en toe medicijnen halen en ik was altijd onder de indruk. Ik vond de apotheek een impressionante omgeving. De apotheker zelf was bovendien een innemende man. Hij is de reden waarom ik farmacie ben gaan studeren.
 
Wat is jouw belangrijkste moment van de dag?
De avond. Wanneer de rust, ook al is dat pas heel laat na een drukke dag, weer neerdaalt en je tijd hebt om terug te blikken op de dag. Daar kan een glaasje wijn bij horen, maar dat mag zeker ook een glaasje bubbels zijn.
 
Wat wens je de collega’s toe op deze Dag van de Ondernemer?
Heel veel goesting om elke dag te blijven ondernemen, ook is dat sociaal en maatschappelijk niet altijd even evident.