5 vragen aan Lien Stockman

ID-Kit: Lien Stockman, zelfstandig verpleegkundige
 
Wat was jouw beste investering ooit?
Mijn man. We kennen elkaar al heel lang. Hij is net zoals ik een zelfstandig thuisverpleegkundige met een toekomstvisie. Hij remt me als ik te snel ga en steunt me tegelijk 100% in wat ik doe en onderneem. Samen gaan we vooruit in het leven en dat vind ik belangrijk.
Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?
Ik denk meteen aan mijn vroegere hoofdverpleegkundige in het UZ Gent. Zij gaf me enorm veel tips over hoe je een team moet leiden. Vandaag werk ik met 12 collega’s, dus die tips komen zeker van pas. Ook familieleden en ondernemers die met hun voeten op de grond blijven inspireren mij. We zijn misschien wel ondernemers, maar we zijn in de eerste plaats vooral mensen. Er is geen enkele reden om te beginnen zweven.
Het belangrijkste moment van de dag is…
De namiddag. Ik zou niet durven zeggen dat die hét belangrijkste moment is, maar wel zeker belangrijk. Ik hou dan mijn zorgwinkel open. Advies geven, op zoek gaan naar de juiste toestellen of materialen. Dat maakt mijn kijk op de zorg zoveel ruimer. Je krijgt een totaalpakket. De combinatie maakt het mogelijk om echt zorg op maat aan te bieden.
Wat is je grootste fout waarvan je blij bent dat je die gemaakt hebt?
Bij een overname hebben we ooit zonder nadenken personeelsleden mee overgenomen. Eén daarvan bleek heel ongemotiveerd. Ik ben geschrokken hoeveel energie zo’n persoon van je vergt en welke impact die heeft op het team. Dat was dus zeker een fout. Maar ze deed me tegelijk inzien hoe belangrijk een positieve teamspirit is voor een onderneming. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn cruciaal. Daar let ik nu extra op. Maar vandaag zit het goed, hoor. Het is leuk werken in ons team.
Wat wens je je collega’s vandaag toe op deze Dag van de Ondernemer? 
Ondernemers verdienen veel respect. Van mij krijgt iedereen vandaag een welgemeend schouderklopje. Ondernemen is niet altijd evident. Ik wens mijn collega’s daarom ook nog veel doorzettingsvermogen om te blijven ondernemen.