5 vragen aan Veerle Verschooren

ID-kit: Veerle Verschooren, glas-in-loodramen

Wat was je beste investering ooit?
"Buiten mijn GPS, die alle uithoeken van België moeiteloos vindt en waarmee ik veel tijd uitspaar, mijn werkplaats. Mijn man en ik kochten een pand, waar we nu wonen én werken. Zo staan we nooit in de file en zijn de kinderen steeds in het zicht, maar leren ze tegelijk ook zelfstandig te zijn."
 
Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?
"Mijn man Steven, die me de ruimte en de tijd heeft gegeven om mijn plaats te vinden in de wereld van het glas. Binnen het oude ambacht van het glas-in-lood je eigen identiteit vinden en die verkocht krijgen aan het publiek, is een werk van lange adem. Steven heeft me ook geleerd om te durven gaan voor het ondernemerschap. Om goed na te denken over beslissingen, maar niet te snel te denken dat het niet zal goed komen. Om op tijd te durven springen."
 
Vul aan: de beste ideeën krijg is tijdens het…
"Autorijden. Of bij een samenloop van omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een leuk gesprek met mensen terwijl ik naar de lucht kijk of als een bepaald detail van een meubel of een gebouw of een plant mijn aandacht trekt."
 
Vul aan: het belangrijkste moment van mijn dag is… 
"Het moment dat ik alles heb kunnen schrappen van mijn to-do-lijst voor die dag. Dat lukt niet alle dagen, maar het geeft voldoening als het kan."
Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt?
"Toen ik aan mijn grootste opdrachtgever liet weten dat ik als ik 40 werd, wou stoppen met voor hem te werken. Ik was toen 37. Een paar weken later nam hij iemand in dienst die vrij snel al mijn werk overnam. Die situatie zorgde ervoor dat ik uit mijn comfortzone moest treden en manieren moest zoeken om de wereld te laten weten dat ik bestond. Tot op vandaag ben ik hem dankbaar daarvoor en we werken nu samen op een andere manier."