06 dec 2021
Hasselt / Actuasessie / Alle info voor het starten van jouw eigen zaak

3-delige inforeeks “Starten met een eigen zaak na je 50ste!”

Ben je 50+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen! Alsmaar meer mensen kiezen op latere leeftijd om een zaak over te nemen of om met een eigen zaak te beginnen.
Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie een must voor een vlotte start!

Daarom organiseren Integraal, Liantis en UNIZO een praktische informatiecyclus over hoe starten met een zaak na 50.  Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven wel verplicht.
De reeks bestaat uit 4 reeksen van  3 namiddagsessies in 4 provincies in Vlaanderen.   (in Herentals -  Gentbrugge - Hasselt en Brugge) 

OPGELET!
 

Omwille van nieuwe Covid-epidemie én de bijhorende verstrengde Corona-veiligheidsmaatregelen zijn we genoodzaakt onze 3-delige fysieke opleidingscyclus ‘START 45+’ via digitale weg te laten doorgaan.

We zullen onze 3 sessies online organiseren en dit op volgende 3 data: 

  • Dinsdag 14/12/2021

  • Maandag 20/12/2021

  • Woensdag 22/12/2021

 

Telkens van 19u00 tot ca. 20u45

U kunt (blijven) inschrijven via het inschrijvingsformulier van uw regio

Je krijgt er  de kans om praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij jouw opstart om de hoek komen kijken zoals onder meer bijvoorbeeld:
• de startmodaliteiten – en formaliteiten
• je nieuw zelfstandigenstatuut en de gevolgen op je pensioen, sociaal statuut en sociale bescherming
• de bijdragenregeling in hoofd- en bijberoep
• je (aanvullende) bescherming
• individuele begeleidings- en ondersteuningsmogelijkheden
• mogelijke opstart-, overname- en transitiepremies, KMO-Portefeuille, (micro)kredieten en startersleningen
• de piste van een eventuele overname van een bestaande zaak (Overnamemarkt.be)
• het versterken van je ondernemersvaardigheden – goede praktijkvoorbeelden
• … .
Droom je als vijftigplusser van een nieuwe carrière als ondernemer? Schrijf dan vandaag al in!

Sessies

Sessie1: Hoe start ik op als zelfstandige? Ondersteuning, subsidies, premies en kredietmogelijkheden?

UNIZO Startersservice vertelt wat u als een starter 50+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formali¬teiten en juridische vormen tot  boekhoudkundige verplichtingen.
Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, transitiepremies, subsidies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens het 2de deel van deze infosessie ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers. (Gastsprekers: UNIZO Startersdienst en VLAIO).

06/12/2021 - 13:30 - 16:00
Sessie2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50.

Het Kenniscentrum van Liantis gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor uw sociale rechten, uw sociaal statuut én sociale bescherming  zoals bijdragen hoofd- bijberoep, de gevolgen voor uw pensioen, toegelaten activiteit, ziekteverzekering, aanvullende sociale bescherming,... (Gastspreker: Kenniscentrum Liantis Sociaal Verzekeringsfonds).

08/12/2021 - 13:30 - 16:00
Sessie3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties. Mogelijkheden voor het overnemen van een bestaande zaak.

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwikkelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze laatste sessie. Tijdens deze sessie krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met verschillende startersideeën en praktijkvoorbeelden.
Daarnaast komt ook de ondersteuning van VDAB voor startende ondernemers aan bod alsook de mogelijkheid tot een eventuele overname van een (bestaande) zaak. (Gastsprekers: Liantis talent services, VDAB en Overnamemarkt.be).

13/12/2021 - 13:30 - 16:00