25 aug 2020
Gent / Netwerkactiviteit

Club de Commerce - Sessie 3: Timemanagement

*Afhankelijk van de corona maatregelen gaat deze sessie op locatie of digitaal door. We houden je zeker op de hoogte.*

Ondernemen staat maar al te vaak gelijk aan multi tasken. Mails, meetings, netwerken, je boekhouding, …  Me-time, vrienden, familie en het gezin verdienen een even belangrijke plaats in de maalmolen van alledag. Dus hoe zorg je ervoor dat jijzelf in controle blijft? Hoe manage je je tijd als ondernemer? 

==========
An Dours
==========


Timemanagement is een kwestie van loslaten.

Ik ben An, loopbaancoach, bedrijfscoach en teamcoach. Daarnaast richtte ik in 2017 mee BlinkOut vzw op. Een rustplek, een co-workplek, een vrijwilligersorganisatie de onzichtbare drempels van psychische kwetsbaarheid met zachte kracht wil slopen. Daarbij schuwt ze moeilijke thema’s en spiritualiteit niet. 

Wijze raad over tijd?
Wanneer je voelt dat je te laat dreigt te komen, bel dan even en geef jezelf een ruimere ETA. Want “ik zal 5 minuutjes te laat zijn.” is even moeilijk te communiceren als “ Ik zal een kwartiertje later zijn.”
Plan met jezelf tijd om te verspillen aan onnozele dingen. Je staat vaak versteld hoeveel energie je krijgt van even lachen om iets dwaas. Je focust nadien wel weer wat scherper.


==============================
Bart Van Aken en Ellen Vermeulen
==============================

Ellen
studeerde documentaire film aan het RITCS Brussel. Daarna ging ze  als filmmaakster/researcher aan de slag bij oa Villa Politica, Panorama en Victoria Deluxe om uiteindelijk zelfstandig filmmaakster te worden. Eerst onder het kunstenaarstatuut, heden als zelfstandige in bijberoep. Ellen doctoreert aan het RITCS en is docent aan het RITCS en aan het KASK Gent.

Recent maakte Ellen de documentaires “9999” over internering en “Inclusief” over kinderen met een beperking in het gewone onderwijs.

Bart studeerde architectuur aan Sint Lucas Gent. Die studies werden gecombineerd met een job bij Free Record Shop, boekhandel De Kaft en omzwervingen via verschillende platenfirma’s PIAS, Virgin, EMI, Lowlands. In 2003 start Bart Paard van Troje, eerst in Leuven, dan in Gent en Antwerpen. Vandaag is er enkel Paard van Troje in Gent. Paard van Troje stelt 9 vaste medewerkers en 9 studenten te werk en heeft een omzet van ruim 2.000.000 euro.

Hun tip over tijd:
"Tijd maken, tijd hebben is een andere zaak"

================
Dimitri Messiaen
================


Dimitri is zaakvoerder bij Kantien, 13 artisanale pils en Dok Brewing company.

PASSIE Met dit ene woord is alles gezegd over Dimitri. Zijn passie voor foods en drinks, heeft ervoor gezorgd dat hij een permanente interesse heeft ontwikkeld voor alles wat traditie en trend is in de sector.

Familie, werk, reizen, sporten, vrienden zien, … dit wordt allemaal gecombineerd met een lekkere hap en een lekker glas.

 

 

Prijzen
  • Niet-leden: 35,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 25,00 EUR Excl. btw