26 sep 2022
Ronse / Actuasessie

Denk mee na over de handelskern van de toekomst

Ben je een ondernemer in Ronse en wil je graag meer te weten komen over data en wat deze voor jou kunnen betekenen? Wil je graag meedenken over de handelskern van de toekomst? Kom dan naar onze participatiesessie op maandagnamiddag 26 september in CC De Ververij!

Ronse, de "Parel van de Vlaamse Ardennen", bruist. De stad heeft een uitgebreid aanbod aan horeca, cultuur en natuur. Niet te verwonderen dus dat de stad jaarlijks bezocht wordt door heel wat toeristen.

Maar wat is eigenlijk het profiel van deze toeristen? Uit welke regio komen ze? Hoe bewegen ze zich door de stad? Hoelang blijven ze plakken? Waar consumeren en shoppen ze? Met andere woorden: hoe versterkt de toerist de lokale economie en omgekeerd? Maar ook: wie is de inwoner van Ronse en hoe besteden ze hun budget? Welke invloeden hebben evenementen op het bestedingspatroon van bezoekers in Ronse?

Om een antwoord te kunnen geven op deze vragen, is er nood aan betrouwbare data en metingen. Stad Ronse tekende in op het ‘Smart City’-EFRO-project ‘Lokaal 3D: data, denken en doen’. Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, UNIZO Oost-Vlaanderen en Polis gaan we aan de slag om één en ander in kaart te brengen. Zo werken we aan de handelskern van de toekomst.

Maar dat kunnen we niet zonder jou, de lokale ondernemer.

Als lokale ondernemer heb je er immers alle belang bij om ook over deze data te kunnen beschikken en te kunnen inspelen op bepaalde opportuniteiten.

Daarom nodigen we jou graag uit op een eerste participatiemoment op maandagnamiddag van 13u45 tot 16u30 in CC De Ververij.

We starten met een datawandeling doorheen het centrum van Ronse. Welke data verzamelt het bestuur vandaag al? Welke ‘smart’ toepassingen zijn er in het straatbeeld te zien? Na dit inspiratiemoment gaan we aan de slag onder begeleiding van het servicedesignbureau Studio Dott (vanaf 15u00). We duiken samen dieper in de wereld van de data en zoeken uit wat die voor jou als ondernemer en voor de stad kunnen betekenen.

Ben je er graag bij? Stuur een mailtje aan raissa.demartelaere@unizo.be om je aanwezigheid te bevestigen.