20 nov 2019
Aalst / Netwerkactiviteit

Netwerkevent: Zet jezelf in de kijker!

Voor iedere ondernemer is het belangrijk zichtbaar te zijn. Je wil laten zien wie je bent als ondernemer, waar je voor staat en herkenning scheppen. Herkenning schept immers vertrouwen, en dat is waar jouw klanten, (potentiële) medewerkers en andere invloedrijke partners behoefte aan hebben. Een bewust merk geeft hen dat. Maar hoe doe je dat? Hoe breng je je verhaal over? Hoe zorg je voor herkenning en vertrouwen?  Hoe draag je bij tot je merkbeleving? En hoe maak je je merk tastbaar en zichtbaar?

We leven in een beeldcultuur. Het leven verplaatst zich steeds meer naar de digitale wereld, een wereld waarin beeld net zo’n belangrijke rol spelen als tekst. Digitale marketing is in veel gevallen een belangrijk startpunt voor jou als ondernemer om nieuwe klanten en opdrachten binnen te halen. Visuele content heeft veel invloed op hoe je een bericht ontvangt en vooral of je bericht gelezen zal worden! Goede beelden zorgen niet alleen voor jouw zichtbaarheid online en offline, maar ook voor een betere gebruikservaring, meer bezoeken aan je website of sociale media en dragen bij aan je merkidentiteit. Leer digitale marketing en visuele content voor jou werken en meer omzet generen in deze praktische workshop. Ontdek het belang van een betrouwbare eerste indruk en deskundige uitstraling.

Zet jezelf als merk op de kaart en krijg meer naamsbekendheid dankzij je website en diverse sociale media kanalen. Krijg inzicht in het belang van visuele content en hoe je een goede mix maakt van zowel visuele beelden en tekst.

Tijdens dit event ontdek je wat sociale media en visuele content voor jou kan betekenen:

  • Hoe bepaal ik een digitale marketingstrategie?
  • Welke sociale mediakanalen gebruik ik best voor wat?
  • Hoe haal ik meer uit sociale media?
  • Welke quickwins vallen er te halen met enkele eenvoudige aanpassingen?
  • Hoe breng ik mijn passie voor mijn werk over?
  • Hoe raak ik een gevoelige snaar bij mijn doelgroepen?
  • Hoe zorg ik voor herkenning en merkbeleving?
  • Welke beelden werken het best?

Lieven Van de Velde, mede-oprichter en zaakvoerder van YOUniverse BVBA, weet door zijn jarenlange ervaring als online expert, maar ook als ondernemer, heel goed wat ondernemers nodig hebben. Voor diverse organisaties geeft hij vaak opleidingen over digitale marketing, zoekmachine optimalisatie en sociale media. Op basis van die ervaringen en opgedane kennis bij eigen projecten kan hij ondernemers perfect begeleiden bij het nemen van effectieve online stappen.

Marc Wallican legt het verschil uit tussen een campagnebeeld als visuele introductie van je bedrijf en de algemene beeldtaal van je bedrijf die zorgt voor een uniforme visuele indruk. Hij legt uit hoe je best samenwerkt met reclamebureaus enerzijds of rechtstreeks met fotografen voor bijvoorbeeld reportagefotografie.

Pieter Clicteur brengt al jaren bedrijven in beeld en weet als visuele verhalenverteller hoe je een bedrijf en haar producten en/of diensten in de kijker te zet. Tuinaannemer Jurgen getuigt hoe de foto’s die Pieter voor zijn bedrijf fotografeerde hem een professionele uitstraling gaven. 

Hilde Peetermans helpt bedrijven met hun visual branding. Ze doet dit zowel op strategisch vlak met tips en tricks te geven als door hun beeldcommunicatie te verbeteren en datgene wat hen uniek maakt en al goed is nog beter en duidelijker in beeld te brengen, zodat hun potentiële klanten naar hen komen en niet naar hun concurrent.

PROGRAMMA

19u00-19u30  onthaal

19u30-20u30  workshop Lieven van de Velde

20u30-21u00  pauze

21u00-21u45  3 praktijkcases visual branding van Marc Wallican, Pieter Clicteur en Hilde Peetermans

21u45-23u00  netwerkevent

Deze workshop is een must voor iedere ondernemer die gezien wil worden!

Prijzen
  • Niet-leden: 45,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 25,00 EUR Excl. btw