10 okt 2019
/ Cursus / KMO

Ondernemersforum: Inspiratietour Future Proof Bouwen

Vertrek op tweedaagse met een selecte groep bouwondernemers 

Geen enkele sector staat voor zo’n (r)evolutie als de bouwsector. Modulair, circulair en duurzaam bouwen zijn dé sleutelwoorden voor de bouwsector van de toekomst …  Speel je daar al op in met je eigen bouwbedrijf? Deze tweedaagse inspiratietour door Vlaanderen geeft je alvast het goede voorbeeld.

Geven deze nieuwe methodes je dezelfde vrijheid en flexibiliteit als traditionele bouwmethodes? En met minder bouwafval? Welke nieuwe technieken zijn nu al realiteit in Vlaanderen? Hoe vorm je je huidig business model om naar een circulair én winstgevend model? Zijn artificial intelligence of 3D printing buzzwords van de toekomst? Of nu al bruikbaar in jouw bouwbedrijf? 

BOUWUNIE en UNIZO Provincie Antwerpen, ondersteund door KAMP C en het WTCB, nemen jou graag mee op tweedaagse inspiratiereis door Vlaanderen. Want ook in Vlaanderen is de transformatie naar future proof bouwen al lang op gang. 

 

Sessies

Dag 1: 10 oktober

Je start de dag met een stevig ontbijt bij Kamp C in Westerlo.  

Het WTCB geeft je een kort stukje theorie mee, het kader: de opportuniteiten, uitdagingen en businessmodellen achter future proof bouwen 

Ook bekijk je de gloednieuwe 3D betonprinter van Kamp C  

Je vertrekt daarna naar Beneens. Joeri Beneens zet al Jaren in op duurzaamheid, met hun bijna-energieneutraal kantoorgebouw in houtmassiefbouw, en eigen energiecentrale.  

Skilpod is je volgende halte. Kersvers jonge ondernemer van het jaar – Limburg en producent van verplaatsbare modulaire woningelementen met een hoog eco-smart gehalte. 

Bao Living combineert alle nutsvoorzieningen in één module. Dat maakt het betaalbaar, duurzaam en efficiënt. Ook benieuwd? 

Je laatste stop vandaag is het Lab2fab met een toelichting van A-Tract Architecten. Een energiezuinig living lab met acht technische units en hightechapparatuur. A-Tract architecten combineren steeds duurzaamheid én economische haalbaarheid in al hun projecten. Ze lichten graag toe hoe deze hand in hand gaan.   

We dineren en overnachten in Genk 

10/10/2019 - 08:00 - 17:00
Dag 2: 11 oktober

Je staat vroeg op, dat ben je toch gewend en je zet je reis voort in Genk. 

Je stopt eerst bij Machiels Building Solutions, één van de pioniers van duurzaam ondernemen.  

Vervolgens rijd je door naar onze hoofdstad en bezoek je het Circular Retrofit Lab: Het pilootproject voor circulair bouwen in Europa op de Vrije Universiteit Brussel. Onderzoeker Stijn Brancart en Groep van Roey leggen het je allemaal uit..  

Je zet nadien koers naar Reynaers Aluminium. Beleef je project door een 3D visualisatie in de Avalon Virtual Reality ruimte. Rotor Deconstruction vertellen je er ook waarom zij zich focussen op de recuperatie van recente (naoorlogse) bouwmaterialen.  

Je tweedaagse eindigt bij YUST in Antwerpen: een innovatief design huisvestingsproject waar we Technology as a Service in de praktijk zien.  
 

*Je wordt weer veilig afgezet bij Berchem Station of Kamp C (17u).  

 

LET OP: ben je lid van NELECTRA? Neem dan even contact op met nicolle.raven@unizo.be voordat je je inschrijft! (ivm de ledenkorting). 

11/10/2019 - 08:00 - 17:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (ondernemersforum@unizo.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersforum, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel) te worden bezorgd. Een UNIZO OndernemersForum komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.
1 x Niet-leden: 650,00 € Excl. btw
Totaal: 786,50 EUR incl. btw