Waarschuwingsbericht

Er zijn voorlopig geen plaatsen meer beschikbaar voor deze activiteit. U kan zich hier registreren op de wachtlijst. Indien er iemand afzegt brengen wij u op de hoogte.
05 nov 2019
Geel / Cursus

Ondernemersforum: Leiderschap & communicatie: de succesformule voor een sterke onderneming

Een succesvolle organisatie steunt op sterk leiderschap. Want wie zijn mensen kan inspireren en motiveren, bouwt betrokkenheid en engagement op. Zo gaan je medewerkers keer op keer the extra mile voor je onderneming.

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar is het niet. Als manager kom je immers voor heel wat uitdagingen te staan: hoe bewaar je de balans tussen ‘begrip tonen’ en ‘op de plichten wijzen’? Hoe sta je dicht genoeg bij je mensen, maar hou je toch een helicopter view? En hoe speel je innovatief en flexibel in op de veranderende noden van de markt, zónder je mensen uit het oog te verliezen?

Je merkt het: niet vanzelfsprekend om als leidinggevende ook een goede leider te zijn. Dit OndernemersForum helpt je erbij: via een mix van theorie en praktijk verwerf je inzichten, vaardigheden en tools om van je leiderschap en communicatie een succes te maken.

Wat leer je?

Tijdens het traject van vijf halve dagen …

Staan we stil bij wat je rol als leidinggevende kan zijn en bieden we je de nodige inzichten en technieken om dat te realiseren

Krijg je via een korte theoretische onderbouw enkele concrete kapstokken aangereikt. De nadruk ligt op de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk

Besteden we het meeste van onze tijd aan realistische oefeningen en rollenspelen, waarbij we vertrekken van onze eigen ervaringen en herkenbare situaties

Doen we aan self-coaching en stellen we een concreet actieplan op

Voor wie?

Het opleidingstraject ‘Leiderschap & Communicatie’ is bedoeld voor beginnende en ervaren leidinggevenden, teamleaders, projectleiders, people managers en HR-verantwoordelijken. 

Door wie?

De opleiding wordt gegeven door ervaren coach Marc Roth. Hij steunt op een lange, diverse carrière, waarin opleiding en training de rode draad vormen.

Sessies

Sessie 1: Communicatie - hoe kan het beter?

Vandaag nemen we onze communicatie onder de loep. Waar loopt het mis en hoe kunnen we dit verbeteren? Je keert naar huis met een lading concrete tips.

05/11/2019 - 08:00 - 12:00
Sessie 2: Waarderend coachen - hoe doe je dat?

We ontdekken hoe je via waarderend coachen je mensen naar betere prestaties leidt. De focus ligt op feedback geven, leerprocessen begeleiden, verantwoordelijkheden in kaart brengen, opvolgen en motiveren.

19/11/2019 - 08:00 - 12:00
Sessie 3: Leiderschapsstijlen - hoe pas ik me aan mijn mensen aan?

We zoomen in op de verschillende leiderschapsstijlen - van taakgericht tot relatiegericht. Waarom doen mensen niet altijd wat van hen verwacht wordt? Hoe schat je competenties juist in? En hoe stel je jouw leiderschapsstijl daarop af?

03/12/2019 - 08:00 - 12:00
Sessie 4: Communicatiestijl - welk effect heeft mijn communicatie?

We overlopen de verschillende communicatiestijlen en bekijken onze manier van communiceren. We brengen de voor- en nadelen van elke stijl in kaart en leren rekening houden met elkaars communicatiestijl.

17/12/2019 - 08:00 - 12:00
Sessie 5: Opfrissen & Verdiepen

We overlopen nog eens alle actiepunten die we tijdens de voorbije lessen vastlegden: waar loopt het vandaag al goed? Wat gaat nog moeilijk? En hoe kunnen we dit verbeteren? We maken tijd om cases uit de praktijk te behandelen en om ons te verdiepen in moeilijkere situaties.

14/01/2020 - 08:00 - 12:00
Prijzen
  • Niet-leden: 460,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 360,00 EUR Excl. btw