05 okt 2021
Grobbendonk / Cursus

Ondernemersforum: Investeer in je zaak

investeren

Word succesvol ondernemer van start tot finish

Meer verdienen als zelfstandige? Daar hoef je niet per se nóg harder voor te werken! Een succesvol ondernemer slaagt erin om het privékapitaal gestaag te laten meegroeien met de bedrijfsrekening door slim te investeren tijdens elke groeifase van de onderneming. Benieuwd welke keuzes jij best maakt voor een comfortabele carrière als zelfstandige en voor je pensioen later?

Gouden tips en financieel advies voor toekomstgerichte ondernemers

Succesvolle ondernemers spotten opportuniteiten van mijlenver en ontwijken valkuilen zonder verpinken. Een stevige portie durf, toekomstvisie en gericht advies van experten met kennis van zaken zijn dé tools waarmee ze het onmogelijke waarmaken. Dat ondernemersadvies krijg jij tijdens dit Ondernemersforum in verstaanbare taal uitgelegd door vier topdocenten met tientallen jaren ervaring op de teller.

Deze financiële en fiscaal-juridische experten doen je nu al even stilstaan bij belangrijke beslissingen waar elke succesvolle ondernemer ooit mee geconfronteerd wordt. Na het opleidingstraject volgt ook nog een individueel online opvolgmoment met een bedrijfsadviseur die in alle discretie met je meedenkt!

4 avonden vol tips om meer te verdienen

Sessies

Sessie 1 | Vastgoed in je vennootschap inbrengen of niet?

Vastgoed kopen via de vennootschap of toch maar privé? Beide opties hebben specifieke voor- en nadelen. Samen verkennen we de verschillen tussen volle eigen rechten en zakelijke rechten zodat jij geruster kiest hoe je liefst in vastgoed investeert.

Spreker Ben Vermeiren - KBC

05/10/2021 - 18:30 - 22:00
Sessie 2 | Hoeveel is je zaak waard (bij overname)?

Je bouwt elke dag aan je zaak, maar hoeveel is die precies waard? En hoe bepaal je een correcte overnameprijs? We leren meer over waarderingsregels en overdraagbaarheid van ondernemingen en ontdekken ook hoe je die waarderingsregels als dagelijks beleidsinstrument inzet in jouw onderneming.

Spreker Wim Colaers - KBC

12/10/2021 - 18:30 - 22:00
Sessie 3 | Van succes naar successie

Hoe betrek je je partner, kinderen of vennoten in de zaak? We leggen huwelijkscontracten, aanpassingen aan het huwelijksvermogensstelsel, samenlevingscontracten, giften, schenkingen en testamenten onder de loep. Waarop je best let voor de schenk- en erfbelasting in het kader van familiale bedrijfsovernames komt ook aan bod.

Sprekers geassocieerde notarissen Goossens & Verwerft.

19/10/2021 - 18:30 - 22:00
Sessie 4 | Rijke vennootschap, arme zaakvoerder?

Veel geld op de bedrijfsrekening? Leuk, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je er als succesvol ondernemer ook zelf wat (spaar)geld aan overhoudt. We bekijken hoe je liquiditeitsoverschotten optimaal laat renderen en hoe je ze vervolgens slim en fiscaal voordelig uit je vennootschap haalt.

Spreker Ignace Goethals - KBC

26/10/2021 - 18:30 - 22:00
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw