27 nov 2019
Mechelen / Netwerkactiviteit / KMOUNIZO Internationaal

A Taste of Business Duitsland en Nederland


Interactieve exclusieve lunch-ontmoeting met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade uit Duitsland en Nederland.

Duitsland is de belangrijkste klant van Vlaanderen. In 2018 voerde onze regio voor meer dan 59 miljard euro uit naar haar oosterbuur. Voor Vlaamse ondernemers zijn hier zeer interessante zaken te doen in sectoren zoals de automobielindustrie, die de grootste tak van de Duitse economie is en blijft. Zo'n 1,8 miljoen werknemers werken in de Duitse automobielsector die een omzet draait van 426 miljard euro. Een andere interessante en kansrijke sector is de bouwsector die een omzet draait van 114 miljard euro. Tenslotte is ook de Duitse voedingsindustrie zeer interessant voor onze exporteurs. Dit is de derde grootste industrietak van Duitsland die een omzet genereert van 171,3 miljard euro.  

In 2018 exporteerde Vlaanderen voor meer dan 42 miljard euro goederen naar Nederland. Nederland is daarmee de 2de belangrijkste klant van onze regio. Met meer dan 17 miljoen verbruikers is onze noorderbuur een interessante afzetmarkt voor de Vlaamse voedingsindustrie. Ook voor de Vlaamse bouwers is er veel te doen. De Nederlandse bouwsector is een van de belangrijkste en snelst groeiende sectoren, met een totale productie van meer dan 70 miljard euro. Tenslotte is er ook de Nederlandse gezondheidszorg die met haar 9% een belangrijke bijdrage levert aan de totale toegevoegde waarde van alle sectoren van de Nederlandse economie.

Zijn Duitsland en Nederland your Taste of Business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met de onderstaande vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade op 27 november 2019 te Mechelen.     

 • Dhr. Dirk Smolders uit Stuttgat        
 • Mevr. Katharina Desmet uit Keulen                            
 • Mevr. Mireille Sauer uit Berlijn         
 • Dhr. Dirk Verlee uit Den Haag 

Zij zullen je duidelijk hun analyse schetsen en je overladen met concrete tips waarmee je in Duitsland en Nederland onmiddellijk aan de slag kunt. Volgende topics zullen onder meer aan bod komen:

 • Waarom kiest volgens u een bedrijf voor de Duitse of Nederlandse markt? Strategie of eerder toeval?
 • Speelt “Made in Flanders” een rol voor de Duitse/Nederlandse consument/klant?
 • Wat is het belang van lokale partners? Agenten? Verkopers? Kan het zonder?
 • Wat is het belang van e-commerce & digitalisering op de Duitse/Nederlandse markt?
 • Relevantie van kennis van de taal & cultuur bij de marktbenadering?

Meer informatie UNIZO Internationaal, e-mail: gilles.missinne@unizo.be                                                                
Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw persoonlijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse economische vertegenwoordigers, neem dan contact op met het FIT-kantoor Antwerpen, tel. 03 376 12 10. Zij kunnen een afspraak voor u inplannen.  

 

 

Prijzen
 • Niet-leden: 90,00 EUR Excl. btw
 • UNIZO leden: 45,00 EUR Excl. btw