28 okt 2020
/ Online activiteit

Winkelhier Webinar: Promoot jezelf als winkelhier op sociale media

winkelhiermaand_2020_unizo_webbanner970_250.jpg

Ter vervanging van onze geannuleerde Winkelhierdag in maart en om onze lokale handelaars te steunen bij de relance, roepen we de hele maand december uit tot Winkelhiermaand! We vragen consumenten om tijdens de aankopen voor Sint, Kerst en eindejaar bewust te kopen bij ondernemers van hier.

Consumenten zoeken meer dan ooit bewust naar lokale / Belgische spelers en webshops. Uit een recente bevraging n.a.v. Weekend van de Klant blijkt dat 62% van de Vlamingen belang hecht aan het kopen bij winkels van Belgische oorsprong.

We willen jou als handelaar helpen om hierop in te spelen en je in de aanloop naar de Winkelhiermaand nog meer kenbaar te maken als winkelhier, ook online.

Daarom organiseren we een Winkelhier Webinar met expert sociale media Nadja Desmet van Socialemediaburo.be. Zij zal tips en tricks geven om als winkelhier authentiek aanwezig te zijn op sociale media en (nog) meer bereik te halen op een organische manier.

Want hoe meer we samen de Winkelhier-boodschap verkondigen, hoe meer consumenten we kunnen stimuleren om lokaal te kopen.

Wat mag je verwachten?

  • Live webinar op 28 oktober, met praktische tips over sociale media planning en met de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze expert.
  • Concrete contentinspiratie voor jouw sociale media, in een handig plan gegoten zodat je er zelf mee aan de slag kan. 
  • Indien gewenst, daarna elke week van 16 november tot 21 december op maandag een handige mail met bijkomende tips en inspiratie.
  • We bouwen verder op het eerste Winkelhier Webinar over sociale media dat je hier kunt herbekijken.

Voor wie?

  • Dit Winkelhier Webinar is voor alle winkelhiers, ondernemers van hier, met een fysieke zaak, een webshop, of allebei. Bakker, slager, verzekeringsmakelaars, uitbaters van een modeboetiek, elektrozaak, meubelwinkel of optiek, verkopers van bloemen, fietsen, boeken, juwelen of speelgoed, eigenaars van een reiskantoor, kappers- of schoonheidssalon, of horecazaak, …
  • We gaan ervan uit dat je al actief bent op sociale media (Facebook, Instagram, …) en bijkomende tips zoekt om je pagina levendig te houden.

Maak je kenbaar als rasechte winkelhier! Ontdek al ons campagnemateriaal op winkelhier.be.

Bekijk al onze Winkelhier Webinars en krijg nog meer sociale media tips op unizo.be/winkelhierwebinar.

#winkelhier

Door je in te schrijven voor deze activiteit ga je ermee akkoord dat jouw gegevens door UNIZO worden doorgeven aan Socialemediaburo.be voor het vervolgtraject van dit webinar. Je ontvangt dan in de periode 16 november tot 21 december elke week een mail van Socialemediaburo.be met bijkomende tips. Je kan je op elk moment uitschrijven. Socialemediaburo.be gebruikt de gegevens enkel voor deze mailings, en verwijdert de gegevens automatisch na afloop van het vervolgtraject. De gegevens worden niet verder doorgegeven aan andere partijen. Voor meer info over deze verwerkingen of jouw rechten, kan je terecht bij privacy@unizo.be.