Bijkomende richtlijnen voor niet-medische contactberoepen

Laatste aanpassing: 
26/03/2021


De opening van kappers op 13 februari en de overige niet-medische contactberoepen (schoonheidssalons, pedicure, nagel-, massage- en tattoosalons) en bemande zonnebanken op 1 maart, zijn enkel toegelaten als bovenop de geldende verplichtingen, ook de volgende regels worden gerespecteerd: 

  • Maak richtlijnen duidelijk zichtbaar, zowel binnen als buiten de zaak, onder andere betreffende het maximumaantal klanten dat tegelijk binnen toegelaten is of het gebruik van het toilet. 
  • Klanten worden enkel alleen en op afspraak toegelaten, en niet langer dan strikt noodzakelijk is.
  • De dienstverlener en zijn werknemers moeten een CE-erkend chirurgisch masker dragen.
  • Vanaf 1 maart 2021 mag een klant het mondmasker enkel afnemen voor een behandeling aan het gelaat en enkel gedurende de tijd die strikt noodzakelijk is voor die behandeling.
  • Per 10 m² vloeroppervlakte die toegankelijk is voor klanten, is één klant toegelaten. Indien de voor klanten toegankelijke vloeroppervlakte minder dan 20 m² bedraagt, is het toegelaten om twee klanten te ontvangen, mits een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon gegarandeerd is. Kan die anderhalve meter niet gegarandeerd worden, dan volstaat het niet om bijvoorbeeld een plexiwand te installeren of andere scheidingssystemen te voorzien: er moet steeds een effectieve afstand van 1,5m gegarandeerd worden tussen elke klant. 
  • ...

Wil je ook alle andere voorwaarden kennen? Log dan in met je UNIZO-account. 

Ben je nog geen lid van onze organisatie? Surf dan naar www.unizo.be/ik-wil-lid-worden. Dan heb je meteen toegang tot alle extra content én kan je terecht bij een adviseur van de Ondernemerslijn. 

 

Meer over: Corona
Thema: Actueel

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!