Welke mondmaskers zijn toegelaten?

Laatste aanpassing: 
24/07/2020

 

 

Mondmasker

Enkel stoffen maskers die mond én neus bedekken zijn toegelaten. Het hoeft dus niet noodzakelijk over een 'mondmasker' te gaan, het kan bijvoorbeeld ook een sjaal of andere stoffen bedekking zijn, zolang mond en neus maar bedekt zijn. Uiteraard zijn mondmaskers een betere optie. 

Nuttige links: 

Mouthshield

De overheid merkt dat heel wat ondernemers, op plaatsen waar een mondmasker verplicht is, een zogenaamd 'mouthshield' dragen in plaats van een mondmasker. Zo'n 'mouthshield' biedt evenwel geen bescherming tegen het virus, en is daarom ook niet toegelaten als alternatief voor een mondmasker

Spatscherm

Ook een spatscherm dragen in plaats van een mondmasker, is in principe niet toegelaten als alternatief voor een mondmasker, tenzij wanneer het dragen van een mondmasker niet mogelijk is om medische redenen. Buiten deze medische redenen, ben je dus verplicht om een mondmasker te dragen op plaatsen waar dat verplicht is, of een alternatief in stof dat mond en neus bedekt. 

Als je dus als ondernemer een spatscherm draagt, dan mag dat alleen, als je kan aantonen dat je om medische redenen geen mondmasker kan dragen. Kan je dat niet aantonen, dan riskeer je toch een boete. Bij het dragen van een 'mouthshield' riskeer je sowieso een boete. 

Meer over: Corona
Thema: Actueel

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!