Je wilt jouw bedrijfsgegevens aanpassen: hoe moet je dat doen?

Laatste aanpassing: 
12/08/2022

Zijn er belangrijke wijzigingen binnen jouw onderneming (zoals de adreswijziging van je vestigingseenheid, de wijziging van je activiteiten...), dan moet je die wijziging binnen de maand laten registreren in de KBO, de Kruispuntbank voor Ondernemingen. Dit kan via een erkend ondernemingsloket, zoals Liantis ondernemingsloket. Zij zorgen dan voor de correcte registratie van alle noodzakelijke wijzigingen en geven jou advies en begeleiding over de mogelijke andere gevolgen van de wijziging (op vlak van vergunningen, sociaal statuut, BTW, wijziging van je statuten,...).

Het is belangrijk dat je gegevens als ondernemer up to date zijn. Voor een aantal digitale steunmaatregelen, zoals bijoorbeeld de kmo-portefeuille en de hinderpremie, maakt de overheid immers gebruik van de gegevens van jouw onderneming in de KBO). Om recht te hebben op bepaalde subsidies is het dus belangrijk dat deze gegevens 100% correct en altijd up-to-date zijn. 

Zelf doen?

Je kan als ondernemer zelf ook een aantal belangrijke gegevens gratis aanpassen in de KBO. Dit is mogelijk met de snelle, eenvoudige tool ‘My Enterprise’.

Daar moet je je aanmelden met je elektronische identiteitskaart, token of mobiele app, om zelf enkele gegevens snel aan te passen (adres, contact, benaming, bankrekening, enzovoort). Zo ben je zeker dat jouw ondernemingsgegevens altijd juist zijn geregistreerd, en ook publiek zo gekend zijn.

Tip: vul ook uw e-mailadres in!

In de toekomst zal de overheid ook meer en meer via e-mail communiceren. Je registreert dus best ook je e-mailadres in de KBO zodat je bepaalde boodschappen of berichten voortaan ook (sneller) via e-mail ontvangt. 

Een goede stap in de verdere digitalisering...

Meer over: Starten, Ondernemingsvorm, Vennootschappen, Vennootschapsvormen, Wijziging vennootschapsvorm, Statutenwijziging

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!