Mag uw werknemer met een eigen handel zomaar concurrentie voeren met uw onderneming?

Laatste aanpassing: 
03/06/2015

Via de sociale media hebben we ontdekt dat één van onze werknemers een eigen identieke handel heeft als ons bedrijf, met btw-nummer. Hij is voorzien van een bestelwagen en een volledig uitgerust atelier. Dit heeft hij al die tijd verzwegen. Wat kunnen wij hiertegen doen?

Een werknemer heeft het recht om, buiten zijn werkuren en zonder dat zijn werk eronder lijdt, nog elders actief te zijn, hetzij als werknemer, hetzij als zelfstandige. Maar uiteraard mag de uitvoering van de arbeidsovereenkomst daar niet onder lijden. Bovendien mag de werknemer geen 'oneerlijke concurrentie' voeren.

Een werknemer die een activiteit uitvoert in dezelfde branche als zijn werkgever, wordt geacht per definitie oneerlijke concurrentie te zijn. De scheidingslijn tussen de belangen van de werkgever en zijn belangen als ondernemer worden immers erg flou. Het is wel zo dat de werknemer de activiteit duidelijk moet uitvoeren (dus meer dan alleen de intentie hebben). Het feit dat de onderneming blijkbaar al bestond bij aanwerving en hierover niets werd gezegd, kan als een verzwarend feit beschouwd worden.

In principe is dit dus een reden om de arbeidsovereenkomst met dringende reden op te zeggen. Daarbij moet de procedure gevolgd worden zoals in de andere artikels rond 'dringende reden' toegelicht.

Meer over: Ontslag, Dringende reden
Thema: Personeel

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!