Opgelet: terugbetalingstermijn werkgevers betaald educatief verlof personeel ingekort

Vraag als werkgever op tijd terugbetaling voor het betaald educatief verlof van uw personeel. De termijnen werden immers ingekort.

Het betaald educatief verlof is het recht voor werknemers uit de privé-sector om erkende opleidingen te volgen en om op het werk afwezig te zijn met behoud van hun loon. Alle aanvragen voor verlof moeten ten laatste op 31 oktober van elk schooljaar ingediend worden, en dit voor alle werknemers samen.

Dat mag u als werkgever op zich niet weigeren, maar u moet wel akkoord gaan met de planning van het verlof. Na de opleiding kan u dan de terugbetaling vragen door het indienen van een schuldvordering. U kan dit ook aan een sociaal secretariaat toevertrouwen. Als de terugbetaling op rekening van een derde (bv. sociaal secretariaat) gevraagd wordt, is een volmacht nodig.

De werkgever kan de aanvraag tot terugbetaling ten vroegste indienen na het einde van het schooljaar en dit voor alle werknemers die educatief verlof opnemen in één enkele aanvraag.

Opgelet!

De termijnen voor het indienen van de aanvraag zijn ingekort en moeten strikt worden nageleefd:

  • Voor dossiers m.b.t. het schooljaar 2014-2015 dienen de aanvragen ten laatste op 31 maart 2016 te worden ingediend. Er is dus een verkorting van de indieningstermijn met 3 maanden.
  • Vanaf het schooljaar 2015-2016 zal de indieningstermijn nog verder worden ingekort met opnieuw 3 maanden. De dossiers betreffende het schooljaar 2015-2016 zullen dus ten laatste op 31 december 2016 moeten ingediend zijn.

Van deze termijn kan in geen enkel geval afgeweken worden. De postdatum is bepalend. Als u niet tijdig indient, dan kan u geen terugbetaling bekomen!

 

Meer over: Opleiding
Thema: Personeel

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!