Zes inspirerende summer reads

Laatste aanpassing: 
26/07/2022

Wil je deze zomer gebruiken om jouw ondernemersplannen waar te maken? Heb je deze zomerperiode wat (meer) tijd om je in een boek te verdiepen? Of ben je gewoon nog op zoek naar een goed boek? Geef je zomer dan een boost met deze 6 inspirerende boeksuggesties. Veel leesplezier!

Boekcover De Lean Start-upDe Lean Startup

De lean start-upstrategie voor startende bedrijven heeft te maken met het beoordelen van specifieke eisen van consumenten en hoe aan die vraag voldaan kan worden met zo weinig mogelijk middelen. Wil jij de methode ook uitproberen? Laat je dan inspireren door 'De Lean Startup' van Eric Ries.

 

Boekcover The Future of ShoppingThe Future of Shopping

In 'The Future of Shopping' beantwoorden Jorg Snoeck en Pauline Neerman de volgende vragen: Hoe winkelen mensen in de toekomst? Waarom blijven de faillissementen zich opstapelen en grijpt de leegstand in de winkelstraten om zich heen? Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven? De auteurs scheppen een compleet beeld van de uitdagingen waarmee retailers vandaag in aanraking komen, kaderen die in de recente evoluties en lichten een tipje van de sluier voor wat ons te wachten staat. Ze bieden een hoop inspiratie waarmee retailers aan de slag kunnen.

 

Boekcover De hybride verkoperDe Hybride Verkoper

De nieuwste categorie topverkopers werkt best hybride en benadert klanten via diverse kanalen. Bovendien is de hybride verkoper een veranderingsarchitect: hij/zij daagt klanten uit om bestaand gedrag, tools en processen anders te bekijken. Dit alles vanuit het creëren van verbinding, letterlijk en figuurlijk. Zoek jij een complete handleiding om jezelf als salesprofessional te upgraden naar of aan te scherpen in je rol als hybride verkoper? Dan is het boek van 'De Hybride Verkoper' van Kathleen Cools iets voor jou.  

 

Boekcover Rich Dad, Poor DadRich Dad, Poor Dad

De klassieker 'Rich Dad, Poor Dad' van Robert Kiyosaki is een echte must-read als het aankomt op financieel advies. De auteur beschrijft op een aangename en leesbare manier hoe je meer geld kan verdienen, hoe je het kan behouden en hoe je het voor jou kan laten werken. Hij legt ook uit wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

 

Boekcover superfreelancerSuperfreelancer

Schrijver Edwin Dijkstra zet zijn tien jaar freelance ervaring om in een handige en praktische gids voor startende en groeiende freelancers. Het boek geeft je tips om te groeien, jezelf te vermarkten, topklanten aan te trekken, je productiviteit te verhogen en nog veel meer. De kennis die het boek je brengt zal jou helpen om je doelen te bereiken, je moet enkel zelf de actie ondernemen.

 

Boekcover Shoe dogShoe Dog

Phil Knight brengt met 'Shoe Dog' zijn memoire als oprichter van Nike. Hij beschrijft de vele risico's en tegenslagen die op zijn pad lagen, maar ook de vele triomfen. Het boek vervat ook verschillende wijze lessen over het opbouwen van een bedrijf van nul, tegenslagen overwinnen en je stempel drukken op de wereld.

Kan je niet wachten om een of al deze boeken te lezen deze zomer? Ga dan zeker eens langs bij jouw lokale boekhandel

Meer over: Starten

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!