27 apr 2021
/ Online activiteit / UNIZO Internationaal

Begeleidingstraject UK4Explorers

Brexit betekent niet het einde van de handel met het Verenigd Koninkrijk (VK). Zelfs met douaneformaliteiten blijft het VK een lucratieve afzetmarkt voor producten en diensten van Vlaamse kwaliteit. De handelscijfers staven dit. In 2019 bedroeg de Vlaamse totaaluitvoer van goederen naar het VK bijna 26 miljard euro. Dit maakt van het land de 4de belangrijkste klant van onze regio.
Eerst en vooral zijn er interessante marktopportuniteiten voor onze voedingssector. De detailhandel voor voedingsproducten in het VK is de 3de grootste van Europa. Zelfs rekening houdend met de impact van COVID-19, zal deze verder groeien in 2021. Britten besteden ook meer aandacht voor een gezonde levensstijl. Biologische voeding en verse producten zijn duidelijk in opmars. 
Een ander interessant marktsegment voor onze export is de Britse bouwsector. Er zijn veel mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven die allerlei soorten materialen, producten en diensten voor de bouw leveren.
Tot slot zijn er ook nog mooie kansen voor onze Vlaamse spitstechnologie en softwareontwikkeling. In alles wat te maken heeft met betalingen, platforms, software en data-analyse zitten overduidelijk opportuniteiten voor onze Vlaamse ondernemers. 

Ben je als beginnend exporteur geïnteresseerd in het VK? Wil je deel uitmaken van het eerste grote post-COVID-19-evenement van het jaar?
Schrijf in voor UK4EXPLORERS-begeleidingstraject. Dit traject werd deze keer geïntegreerd in de prinselijke missie naar het VK die georganiseerd wordt van 5 tot 8 september.

Het traject bestaat uit:

  • Online workshop op 27 april om 16u waarbij je uitgebreide informatie ontvangt over het begeleidingstraject zelf en de prinselijke missie
  • Intakegesprek met de vertegenwoordigers van het FIT-kantoor in Londen (vanaf medio april)Afname van een exportmeter door FIT (vrijblijvend)
  • Live workshop in augustus voor de ondernemers die deelnemen aan het begeleidingstraject
  • Groepszakenreis naar de UK van 5 tem 8 september, die deel uitmaakt van de prinselijke zending, met b2b-afspraken, informatiesessie, UNIZO seminarie 'UK Market opportunities for Flemish starters & sme's', netwerkmomenten en programma-elementen van de prinselijke zending.
  • Aftercare sessie

Dit traject richt zich specifiek tot Vlaamse exporteurs van goederen en diensten die nog niet aanwezig zijn op de Britse markt. Bedrijven die niet tot deze doelgroep behoren, komen niet in aanmerking voor deelname aan het begeleidingstraject UK4Explorers, maar kunnen wel inschrijven voor de prinselijke zending.
Het aantal deelnemers aan het UK4Explorers traject is beperkt tot 20 bedrijven.