05 dec 2022
/ Online activiteit / UNIZO Internationaal

Groen ondernemen over de grenzen heen

Anno 2022 is groen ondernemen een belangrijk thema geworden. Als ondernemer moet je meer en meer stilstaan bij duurzame en groene oplossingen voor je bedrijf. Ook wanneer je internationaal onderneemt is het belangrijk om bij dit thema stil te staan. In 2015 lanceerden de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in het kader van de de nieuwe mondiale duurzameontwikkelingsagenda voor 2030.

Tijdens dit webinar zal je beter kennismaken met die doelstellingen en hoe je ze als ondernemer kunt implementeren bij de ontwikkeling van je bedrijf. Daarnaast is ook de Europese Unie heel actief bezig met duurzaam ondernemerschap en neemt het de laatste jaren steeds meer initiatieven om dit te versterken. Enkele voorbeelden zijn de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), EU Taxonomy, de Green Deal en Extended Producer Liability. Deze initiatieven creëren nieuwe uitdagingen voor de Europese ondernemer, maar tegelijk ook kansen. Je ontdekt ze tijdens dit webinar.

Programma

12:00    Introductie
             Dhr. Emiel Neyrinck, Junior Adviseur, UNIZO Internationaal
12:05    Dhr. Peter Wollaert, Managing Director bij CIFAL Flanders
             Hoe kan je de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties implementeren bij internationaal ondernemerschap?
12:25    Prof. Dr. Hans Verboven, Professor Sustainability en CEO Sustacon
             CSRD, EU Taxonomy, Green Deal en Extended Producer Liability
             Uitdagingen en kansen van de nieuwe Europese kaders
12:45    Dhr. Dirk Vyncke, Vyncke Clean Energy Technology
             Q&A over 'De aanpak en de ervaringen van Vyncke op de wereldmarkt met duurzame concepten'
13:00    Afsluitende Q&A met alle sprekers