05 mei 2022
Edegem (Antwerpen) / Cursus / kmo

Masterclass KMO Management - vernieuwd & hybride

Dé managementopleiding voor alle facetten van het ondernemen

Ondernemen begint bij passie. Om daarop succesvol verder te bouwen, is er echter meer nodig: strategie, financieel inzicht, sales & marketing, hrm ... Dat kan je onmogelijk allemaal onder de knie hebben. Daarom lanceerde de Ondernemersacademie deze brede managementopleiding waarin alle facetten van het ondernemen aan bod komen. Je werkt gedurende de Masterclass aan je eigen persoonlijke verbeterplan.

De Masterclass ‘KMO-management’ is uitgegroeid tot dé referentieopleiding voor de Vlaamse KMO-ondernemer. Meer dan 1000 KMO-ondernemers volgden reeds deze unieke opleiding.

Voor wie?

  •  Elke eigenaar-ondernemer van een KMO met vijf of meer medewerkers:
  •  Ondernemers die een update wensen om hun KMO professioneel te leiden
  •  Opvolgers binnen de familiale KMO
  •  Ondernemers van een groei-KMO

Vernieuwd: hybride

  •  De fysieke sessies worden aangevuld met videolessen waarin de docenten meer uitleg geven bij de theorie zodat de fysieke sessies optimaal benut kunnen worden voor de praktische kant van het thema.
  •  Onbeperkte toegang tot de Online Ondernemersacademie en dit van de eerste tot de laatste sessie van de opleiding. Ontdek hier alvast ons online leerplatform.
  •  Onbeperkte toegang tot het LMS gedurende de ganse periode van de opleiding

Programma
12u30: Welkom met broodjes
13u00: Start deel 1
15u30: Pauze
15u45: Start deel 2
18u: Einde
Na de laatste sessie is er een netwerkdrink.

Sessies

Sessie 1 : Strategie

Van missie tot strategie. Je begint met het definiëren en scherpstellen van de eigen bedrijfsstrategie. De basisbegrippen missie, visie en strategie worden overlopen, en meteen in de praktijk gebracht. We leggen hier de basis van je persoonlijk verbeterplan.

docent: Tim Belon

05/05/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 2: Marketing

Enkel een doordachte marketingstrategie leidt tot betere resultaten. In dit deel van de opleiding komen alle belangrijke ingrediënten hiervoor aan bod: positionering, marktsegmentatie, prijszetting, 'branding' … Verder wordt ook de marketingcommunicatie bekeken. Er wordt ruim aandacht geschonken aan nieuwe media: website, sociale media, SEA en SEO.

docent: Peter Desmyttere

19/05/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 3 : Sales

Een eenvoudig verkoopgesprek wordt met Philippe als coach, een ontdekking en een openbaring! We starten de sessie met een typebeschrijving: wie ben ik als persoon, en wie heb ik tegenover mij als klant? Waarom klikt het bij sommigen en bij anderen niet? Hoe kunnen we dit beïnvloeden? Nadien passen we dit toe in een eenvoudig, praktisch, bewezen werkbaar verkooptraject. Leer verkopen zonder zo over te komen. Leer logische dingen doen, waardoor je sneller je klant overtuigt.:

docent: Philippe Sarens

02/06/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 4 : Financieel Management - deel 1

Dit deel van de opleiding introduceert enkele essentiële financiële begrippen die je toelaten de cijfers van jouw onderneming beter te begrijpen. Na deze sessie kan je de jaarrekening lezen en weet je welke ratio’s je meer inzicht geven in de financiële gezondheid van jouw onderneming. Je maakt ook kennis met werkkapitaal en cashflow management.

docenten: experten van SBB Accountants & Adviseurs

23/06/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 5 : Financieel Management - deel 2

Een onderneming financieren kan op verschillende manieren. In deze sessie bespreken we de onderdelen van het financieel plan en introduceren we de verschillende financieringsvormen

docenten: experten van SBB Accountants & Adviseurs

30/06/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 6 : Digitaal Management

Tijdens deze sessie gaan we na wat de digitale maturiteit van jouw onderneming is. We bekijken waar je nog kan groeien en hoe digitalisering daarbij kan helpen. We bekijken hoe je kan optimaliseren op je bedrijfsprocessen, welke opportuniteiten er zitten in de digitalisering van je aanbod en communicatie en hoe je dat allemaal strategisch aanpakt. Daarnaast worden heel wat handige tools meegegeven die helpen om efficiënter en effectiever te werken.

docent: Lieven Van de Velde

01/09/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 7 : Strategisch personeels- en organisatiebeleid

Als bedrijf wil je je ambities en doelstellingen realiseren. Je medewerkers en je teams vervullen daarin een cruciale rol. Inzetten op een strategisch personeels- en organisatiebeleid is dus geen overbodige luxe. Je vertrekt vanuit de kernprocessen van je onderneming, en krijgt inzicht in het nut van rollen en functiebeschrijvingen, teamwerking, een doordacht talent- en competentiemanagement en feedback- en evaluatiegesprekken. Je leert hoe je de juiste mensen aantrekt en behoudt, en wat een correct verlonings- en VTO-beleid (vorming, training en opleiding) is.

docent: Pieter Vanslembrouck

15/09/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 8 : Operationeel Management

In deze sessie krijg je inzicht in hoe je de processen efficiënter en effectiever kunt maken, gebaseerd op verschillende Lean-technieken zoals SMED, 5S, Kaizen en problemsolving.

docent: Ann De Vlieger

29/09/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 9 : Leiderschap

Modern leiderschap draait niet meer om macht, maar om het beste uit jezelf en je medewerkers te halen. Je leert op je eigen manier, je medewerkers te inspireren en te motiveren. We geven aandacht aan de verschillende leiderschapsstijlen maar ook aan zelfmanagement zodat ongezonde stress en burn-out voorkomen kunnen worden.

docent: Nora Vaes

13/10/2022 - 13:00 - 18:00
Sessie 10 : Je persoonlijk verbeterplan

In deze laatste sessie komt het verbeterplan aan bod. Je krijgt begeleiding aangeboden bij de elementen die je zelf grondig wil aanpakken.

docent: Tim Belon

10/11/2022 - 13:00 - 18:00