12 nov 2020
Edegem (Antwerpen) / Cursus / KMO

Masterclass Sales Cyclus 3.0

In 5 weken naar meer winstgevende verkoop!

Wil je snel impactvoller verkopen met meer winst? Dan is de Sales Masterclass Cyclus 3.0 iets voor jou! In deze intensieve salesopleiding leidt toptrainer Yves Roelens je naar hogere verkoopprestaties. Je versterkt je parate verkoopvaardigheden en realiseert tijdens de training al tastbaar rendement.

Deelnemers scoorden de eerdere edities van dit programma extreem hoog. Deze sterke waardering was vooral te danken aan de directe resultaten die deze training teweegbrengt.
Tijdens de laatste editie werd in één groep meer dan 750.000 euro extra verkoop gerealiseerd!  

Eerst eens kennismaken met Yves Roelens? Volg dan het Bootcamp Sales Seminar.

Voor wie?

Ambitieuze ondernemers en gedreven verkopers die snel en continu meer winst willen realiseren. Iedereen die klanten werft, verkoopgesprekken voert of in een commerciële omgeving presteert. Voor alle sectoren en marktsegmenten, profit of non-profit.

De docent

Yves Roelens versterkt ondernemers, verkoopleiders en accountmanagers in de verkoop. Hij helpt hen vlotter klanten maken en rendabel(er) verkopen. Zo kun-nen ze sneller groeien in hun business met een grotere voldoening. Kenmerkend aan de opleidingen van Roelens is het leren om direct beter te presteren – een aanpak die deelnemers effectief beweegt van 'weten' naar succesvol 'doen'. De verkoopseminars van Yves Roelens worden druk bezocht in Vlaanderen. Vorig jaar namen meer dan 3.000 enthousiaste zakenmensen deel aan zijn sales events. Neem zelf de proef op de som en beleef een actiegerichte trainingscyclus waaruit je blijvend rendement haalt!Yves Roelens versterkt ondernemers, verkoopleiders en accountmanagers in de verkoop. Hij helpt hen vlotter klanten maken en rendabel(er) verkopen. Zo kunnen ze sneller groeien in hun business met een grotere voldoening. Kenmerkend aan de opleidingen van Roelens is het leren om direct beter te presteren – een aanpak die deelnemers effectief beweegt van 'weten' naar succesvol 'doen'. De verkoopseminars van Yves Roelens worden druk bezocht in Vlaanderen. Vorig jaar namen meer dan 3.000 enthousiaste zakenmensen deel aan zijn sales events. Neem zelf de proef op de som en beleef een actiegerichte trainingscyclus waaruit je blijvend rendement haalt!

Programma

Yves Roelens versterkt ondernemers, verkoopleiders en accountmanagers in de verkoop. Hij helpt hen vlotter klanten maken en rendabel(er) verkopen. Zo kun-nen ze sneller groeien in hun business met een grotere voldoening. Kenmerkend aan de opleidingen van Roelens is het leren om direct beter te presteren – een aanpak die deelnemers effectief beweegt van 'weten' naar succesvol 'doen'. De verkoopseminars van Yves Roelens worden druk bezocht in Vlaanderen. Vorig jaar namen meer dan 3.000 enthousiaste zakenmensen deel aan zijn sales events. Neem zelf de proef op de som en beleef een actiegerichte trainingscyclus waaruit je blijvend rendement haalt!Programma

  • 8u30: Welkom met broodjes
  • 9u00: Start sessie
  • 10u30+/-: Koffiebreak
  • 12u00: Gezonde lunch
  • 13u00: Start sessie
  • 16u00+/-: Koffiebreak
  • 19u00: Einde sessie

Sessies

Sessie 1 - Mindpower en powerroutines

Mindset

Verkoopsucces = 80% ‘attitude’ en slechts 20% ‘verkoopvaardigheid’. Verkopen is dus grotendeels een psychologisch spel. Velen weten perfect wat te doen maar doen het niet omdat hun ingesteldheid tegenwerkt. Meesterschap over wat je blokkeert en beweegt is een must voor succes in sales!

Om te verkopen, moet je ook de weg vinden naar het hart en het verstand van je klanten. Hiertoe moet je hun reactie kunnen inschatten op jouw gedrag, jouw gespreksstijl, en jouw aanbod. Met inzicht in je eigen psychologie en die van anderen verkoop je - minstens - 10 keer krachtiger!

 

Power routines

Sterk verkopen vraagt veel energie. Met een slimme levensstijl heb je elke dag de power om het beste uit jezelf en je tijd te halen. Daarbij heeft je fysieke vitaliteit een bijzonder grote invloed op je voorkomen, je zelfvertrouwen en de onmiddellijke indruk die je op anderen maakt.

Hoe energieker je bent, hoe weerbaarder je bent tegen de stress/druk die inherent is aan actief verkopen. In dit onderdeel train je de powerroutines die je de veerkracht, de passie en de drive geven om je ambities waar te maken. Tenslotte is 'daadkracht' het belangrijkste goed van elke ondernemer!

12/11/2020 - 09:00 - 19:00
Sessie 2 - Marketing en prospectie

Leads genereren

Constant kopers vinden en binnenhalen, vormt de basis van je verkoopsucces. Hoe beter en gerichter je dat doet, hoe meer winst je draait. Gebrekkige marketing en prospectie creëren ups en downs in de verkoopcijfers, vernietigen de gemoedsrust en resulteren in onhoudbare bedrijven. In dit cursusdeel leer je een 'volle pijplijn' aanhouden. Je krijgt te zien hoe je een constante instroom van nieuwe klanten activeert. Je ontdekt hoe je kansen creëert en verzilvert. Het doel? Je inkomsten accuraat voorspelbaar maken en je controle over je bedrijfsgroei maximaliseren!

 

19/11/2020 - 09:00 - 19:00
Sessie 3 - Commerciële gesprekskunst

Scoren met uw verkoopsgesprekken

In dit luik leer je meer dan de fijne kneepjes van de commerciële gesprekskunst. Je maakt je een systematische verkoopaanpak eigen die perfect aansluit op je natuurlijke stijl. Je traint om van prospecten loyale kopers te maken en om meer te verkopen aan bestaande klanten. Van het vertrouwen winnen van de klant, tot het oplossen van bezwaren en het sluiten van een deal: je leert scoren.

Kortom, je leert alles om meer business te pakken met je verkoopgesprekken!

26/11/2020 - 09:00 - 19:00
Sessie 4 - Winnende offertes schrijven en opvolgen / prijsbezwaren oplossen en onderhandelen

Offertes

Offertes zijn meer dan prijslijsten. In tijden van hyperconcurrentie kan je het je echt niet langer permitteren om in een ouderwetse stijl te offreren! Voor jou is je offerte misschien het sluitstuk van de besprekingen maar voor je klant is het juist het begin van zijn besluitvorming! Voor de klant koopt, vergelijkt hij jouw aanbieding vaak met die van anderen. Je offerte moet hem dus overtuigen – ook als je er niet bij bent. Na dit trainingsonderdeel voer je sterkere ‘verkoopgesprekken op papier’ . Je schrijft en behandelt offertes die je klant gewoonweg niet kan weigeren!

 

Prijsbezwaren

Vandaag reageren veel klanten (en zeker professionele inkopers) op een voorstel met prijsbezwaren. Veel verkopende ondernemers denken hierdoor dat hun prijzen te hoog zijn. Anderen zien het prijsverhaal als een te vermijden struikelblok, met alle gevolgen van dien…Dit stuk toont je het heldere onderscheid tussen echte en valse prijsobjecties. Je leert prijsweerstand voorkomen en oefent krachtige 'bezwaarreflexen' zodat je kan verkopen zonder margeverlies, ook al zit je concurrent ver onder jouw de prijs. Je leert onderhandelen met finesse!

03/12/2020 - 09:00 - 19:00
Sessie 5 - Zelfmanagement

Organisatie en planning

Falen in het plannen, is plannen om te falen. In sales laat deze stelregel zich - meer dan elders - voelen! Prioriteiten stellen is noodzakelijk want je krijgt nooit alles gedaan wat je zou willen doen. Tijd omzetten in maximale meerwaarde is een wetenschap die elke succesvolle professional beheerst.

Hoe onderscheid je winstgevende taken van uitstelbare of delegeerbare ‘bezigheden’? Hoe krijg je meer gedaan met minder inspanning? Welke klanten krijgen voorrang op andere? In dit deel leer je de controle pakken over je activiteiten, wat leidt naar een absolute topperformance.

10/12/2020 - 09:00 - 19:00

Deze sessie vind je ook in: 

27 mei 2021
UNIZO Oost-Vlaanderen
RodeBol Events, Gent
5 sessies
Do 27/05 -
03/06 - 10/06 - 17/06 - 24/06