01 okt 2019
Wijnegem / Cursus

Ondernemersforum: Futureproof Leiderschap - Inzetten op Authentieke Intelligentie

Een nieuwe wereld
5 miljoen. Dat is het aantal banen dat tegen 2020 zal sneuvelen door de opkomst van robots. Een hallucinant cijfer, dat heftige emoties oproept en de prangende vraag doet rijzen: ‘Hoe eisen wij mensen onze plek op in die steeds digitaler wordende wereld?’ Tijdens dit Ondernemersforum focussen we op de menselijke kant van AI, namelijk de Authentieke Intelligentie. Volgens Elke Geraerts, de auteur van het gelijknamige boek, bezitten we als mens een bijzonder competitief voordeel in vergelijking met onze digitale tegenhangers. Je komt te weten waarom het hoog tijd is om te investeren in verbeel- dingskracht en mentale lenigheid, wat het oplevert als leidinggevenden uitgaan van ieders expertise en waarom organisaties niet langer zouden moeten wachten om de calihero in hun medewerkers wakker te maken.

Voor wie?

Elke ondernemer die nu al wilt weten hoe we de wereld van morgen kunnen vormgeven; elke bedrijfsleider die bereid is om de noodzakelijke stappen in het menselijk kapitaal door te voeren om een koploper te zijn in zijn/haar sector.

‘Futureproof Leiderschap’ is een intensief en diepgaand traject dat raakt. Centraal staat de rol van de ondernemer/leidinggevende in het stimuleren van wendbaarheid, veerkracht, bevlogenheid en betrokkenheid binnen je organisatie.

Door wie?

Elke Geraerts en haar collega’s Tom Dijckmans en Anneleen De Lille bij Better Minds at Work. Elke is Doctor in de psychologie en zaakvoerder van Better Minds at Work

PROGRAMMA
19u00 Onthaal met broodjes
19u30 Start lerend netwerk
22u00 Voorzien einde

Sessies

Sessie 1: De basis van Authentieke Intelligentie

Elke Geraerts verwelkomt je in de Better Minds Circles van Axel Vervoordt in Wijnegem. In deze inspirerende plek licht zij toe welke uniek menselijke kwaliteiten in de toekomst onmisbaar zullen zijn op de werkvloer en hoe je als ondernemer hier op kan inzetten voor jezelf en je organisatie.

 

01/10/2019 - 13:00 - 17:00
Sessie 2: De Authentieke Leider

In deze veeleisende tijden zijn leidinggevenden nog meer dan vroeger een spilfiguur. Ze spelen een cruciale rol in het stimuleren van wendbaarheid en betrokkenheid. Dit is een hele uitdaging. Leiders met Authentieke Intelligentie kunnen deze uitdaging aan. Zij vertrekken vanuit een sterk ontwikkeld persoonlijk leiderschap. Ze weten wat hen drijft en wat ze belangrijk vinden. Authentieke leiders handelen consequent en dragen transparantie hoog in het vaandel.

Vanuit dit sterke persoonlijke leiderschap durft een AI-leider loslaten en vertrouwen geven. Authentiek leiderschap gaat over duurzame relaties uitbouwen, durven experimenteren, je kwetsbaar opstellen en autonomie geven. Leiders met authentieke intelligentie zetten in op het ontwikkelen van een groei-mindset, wendbaarheid, leergierigheid en resultaatgericht samenwerken.

 

08/10/2019 - 19:00 - 22:00
Sessie 3: De future-proof organisatie

Tijdens deze sessie focussen we op de transitie die je organisatie moet ondergaan om koploper te zijn in een steeds digitaler wordende wereld. Hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting en welke gedragsindicatoren wil jij zien tijdens deze verandering? Hoe zorg je ervoor dat elke medewerker zich identificeert met je organisatie en hoe creëer je calihero’s op de werkvloer? Verwacht inzichten en begeleiding die ervoor zorgen dat jij gezwind je organisatie future-proof maakt!

22/10/2019 - 19:00 - 22:00
Sessie 4: Intervisie

In deze sessie bespreken we concreet wat jij nodig hebt om een Authentieke Leider te zijn en welke facetten jij in jouw organisatie wil aanpakken. Ga terug naar je organisatie met tal van handvatten en tools om dit meteen in de praktijk om te zetten.

05/11/2019 - 19:00 - 22:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (ondernemersforum@unizo.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersforum, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel) te worden bezorgd. Een UNIZO OndernemersForum komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.
1 x Niet-leden: 460,00 € Excl. btw
Totaal: 556,60 EUR incl. btw