28 jan 2020
Provincie Antwerpen / Cursus

Ondernemersforum NOVA: het dynamische lerend netwerk

Netwerk Ondernemende Vrouwen Antwerpen - of kortweg NOVA - verzamelt straffe, ondernemende madammen die hun passie, goesting, ervaringen en uitdagingen met elkaar willen delen. Om zo bij te leren en te groeien.

Tijdens het NOVA Ondernemersforum volg je - samen met onderneemsters die net als jij in de opstart, uitrol of groei van hun onderneming zitten - een reeks boeiende sessies waarin toptrainers je (zelf)kennis, skills en ondernemerschap bijschaven. Altijd op een interactieve, praktische manier, zodat je straks ook écht aan de slag kunt met wat je oppikte.

Wij starten op. Jij geeft verder vorm.
De precieze inhoud van de sessies? Die bepaal je voor een deel zélf, wij stippelde alvast de krijtlijnen uit. Het programma per sessie wordt samengesteld volgens jullie noden, vragen en ideeën.

Alleen de eerste twee sessies en de laatste liggen vast: we starten met een brainstormsessie waarin we samen het verdere NOVA-parcours vastleggen, en laten daarna een sessie rond persoonlijke en professionele groei volgen. Want geef toe, extra grondstoffen om jouw onderneming en je ondernemerschap te laten bloeien komen altijd van pas, toch? Afsluiten doen we met een extra lange sessie rond wellbeing - mét overnachting.

En de rest is up to you. Zo leer je straks precies wat je zelf interessant en nuttig vindt.

De sessies zullen plaatsvinden in de namiddag telkens voorafgegaan door een lunch.

#sterkondernemen
Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.
Dit project is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be.

Sessies

Sessie 1: Brainstorm: uitstippelen NOVA-parcours

Nadat we uitgebreid kennismaakten met elkaar is het tijd voor het echte werk: we stippelen een boeiend en leerrijk NOVA-parcours uit waaraan iedereen iets heeft. Dit doen we tijdens een hands-on brainstormsessie.

Moove Forward-coach Hannelore Devos leidt de brainstorm in goede banen. Met meer dan 10 jaar ervaring in arbeids- en organisatiepsychologie, weet ze als de beste mensen uit te dagen en in beweging te zetten. Onder haar begeleiding stel je heldere, scherpe doelen. Zo eindigen we met een reeks lerende netwerk-sessies die doen wat ze moeten doen: ons versterken

28/01/2020 - 12:00 - 18:00
Sessie 2: Persoonlijke en professionele groei

Starten doen we door eens goed naar onszelf en onze onderneming te kijken (zelfkennis is nu eenmaal het begin van alle wijsheid): welke stappen wil je nog zetten in je verdere ontwikkeling als onderneemster? Waar ga je naartoe met je zaak? Hoe hou je op persoonlijk en professioneel vlak alle ballen in de lucht? En hangt er écht een glazen plafond boven je?

Samen met ICF-gecertificeerd coach Lut Pierre pak je je groei-uitdagingen aan. Lut buigt zich al meer dan 30 jaar over leiderschapversterking en strategische organisatieontwikkeling. Het is haar overtuiging dat de menselijke factor de belangrijkste hefboom is voor de succesvolle groei van elk bedrijf.

20/02/2020 - 18:00 - 22:00
Sessie 3: Pricing

Eén van de belangrijkste – maar soms vergeten- manieren om de winst van je bedrijf te verhogen, is prijszetting. Mogelijks loop je, door op je buikgevoel te vertrouwen of verkeerde assumpties te maken, wel veel inkomsten mis. Tijdens deze interactieve sessie bekijken we samen hoe je een doordachte prijsstrategie ontwikkelt en implementeert om meer waarde te capteren.

 

We hebben reeds enkele docenten geselecteerd die hierover heel wat kunnen vertellen. Tijdens de brainstorm zullen we dieper ingaan op de noden van de aanwezige dames om de juiste match te maken en de inhoud van de sessie te optimaliseren.

12/03/2020 - 12:00 - 15:30
Sessie 4: Trends

Tijdens deze sessie staan we stil bij de toekomst van jouw zaak, de rol van digitale nieuwigheden en maatschappelijke trends. Ben jij wel klaar voor de nieuwe klantenbehoeften? Een relevante expert zal jou bijstaan in het uitwerken van het ultieme toekomstscenario voor jouw zaak.

 

02/04/2020 - 12:00 - 15:30
Sessie 5: Branding

Iets slim in de markt zetten is niet gemakkelijk. Branding is een multidisciplinair gegeven, en logisch dat je niet al deze disciplines zelf beheerst. Tijdens deze sessie buigen we ons over de diverse topics en bekijken we samen de smoel van jouw merk.
Door hier met gelijkgestemde ondernemende dames naar te kijken kunnen jullie ervaringen uitwisselen en zullen er drempels weg vallen.

23/04/2020 - 12:00 - 15:30
Sessie 6: Storytelling

Storytelling is een van de belangrijkste communicatievormen voor de ondernemer van nu. Op die manier creëer je impact en breng je mensen in beweging richting jouw onderneming. Het klinkt misschien ingewikkeld en je vraagt je af of jij wel een relevant verhaal hebt voor de klant van morgen? Tijdens deze sessie buigen we ons over dit thema, nemen we een voorbeeld aan succesvolle cases en bedenken we verhalen voor jouw onderneming.

14/05/2020 - 12:00 - 15:30
Sessie 7: Social Media

Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter… Het klinkt als een evidentie dat social media een belangrijke tool is om de naamsbekendheid van jouw onderneming te vergroten. Maar hoe pak je dit nu echt aan. Welke doelen kun je hiermee bereiken en hoe pak je dit het beste aan. Wij faciliteren een interessante coach met heel wat ervaring om jullie hierin te steunen en er zijn vast dames in de groep die al heel wat tips klaar hebben om met de groep te delen.

04/06/2020 - 12:00 - 15:30
Laatste sessie: Wellbeing

Afsluiten doen we in stijl én met wat welverdiende rust. Tijdens onze laatste sessie focussen we ons op ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. We starten met een verkwikkend diner en na een luxueuze overnachting zijn we klaar voor een dag vol creatieve workshops of ontspannende yoga-sessies. Uiteraard maken we tussendoor ook tijd voor een smakelijke lunch en gezellige babbels. Wees maar zeker dat je er na dit uitje weer volop tegenaan kunt.

18/06/2020 - 09:00 - 18:00
Prijzen
  • Niet-leden: 1.080,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 980,00 EUR Excl. btw