26 apr 2021
Lier / Hybride activiteit (online + fysiek)

Ondernemersforum: Prijszetting, wat is jouw dienst of product waard?

Robin Cuypers strever prijzetting prijs

De juiste prijs voor je product of dienst bepalen: het is een van de moeilijkste opdrachten waar je als ondernemer voor staat. Vraag je te weinig, dan raak je niet uit de kosten. Vraag je te veel, dan misloop je klanten. Het is dus belangrijk om goed over je prijszetting na te denken. Niet alleen om het financiële aspect van je bedrijf veilig te stellen, maar ook om duidelijk je positie op de markt te bepalen. Dit Ondernemersforum helpt je erbij.

Bepaal wat je waard bent
Tijdens dit Ondernemersforum krijg je zekerheid over je prijszetting. Je leert kosten in kaart brengen en prijzen bepalen. Hiervoor krijg je heel wat voorbeelden en praktische oefeningen aangereikt, zodat je de theorie meteen kunt omzetten naar de praktijk. Op het einde van de rit voel je je zeker genoeg om te vragen wat je waard bent.

Voor wie?
Voor al wie moeite heeft om een correcte, weloverwogen prijs op zijn product of dienst te kleven en die prijszetting achteraf ook te verdedigen. Op maat van starters, creatieve zelfstandigen, freelancers en kleine kmo’s tot en met 10 personen (uit allerlei sectoren).

Door wie?

Robin Cypers van STREVER biedt hardwerkende ondernemers zekerheid over hun prijzen, zodat ze geen geld op tafel laten liggen. Hij gelooft dat groei onvermijdelijk verbonden is met een gedetailleerde kostprijsberekening, correcte prijszetting en doeltreffende prijscommunicatie. Iets waarbij hij zijn cursisten graag helpt.

Programma
12u30 Ontvangst & Lunch
13u00 Sessie lerend netwerk
16u30 Einde

Indien je de sessies niet fysiek kan volgen, is er de mogelijkheid om digitaal deel te nemen. Neem hiervoor contact op via ondernemersforum.antwerpen@unizo.be.

Sessies

Sessie 1 - Kostprijsberekening: een duidelijk overzicht en een heldere strategie
  • We starten met het in kaart brengen van  alle kosten. Ook diegene die vaak over het hoofd gezien worden. Je leert elk kostentype kennen, benoemen en categoriseren. Op het einde van de rit becijferen we onze kostprijs per uur.
  • Vandaag zoomen we verder in op de kostprijsberekening: je becijfert de kost van je producten, diensten en subdoelgroepen. Er wordt ook gehamerd op het voeren van sterke nacalculaties. Alle cijfers op een rijtje? Dan trekken we er de juiste strategische conclusies uit.
26/04/2021 - 12:30 - 16:30
Sessie 2 - Prijszetting: de analyse
  • Nu we de kosten kennen, richten we ons op de prijszetting. Je brengt je prijscontext in kaart met een grondige analyse van je product of dienst, je doelgroep, je onderscheidende factoren en de markt waarin je je bevindt.
03/05/2021 - 12:30 - 16:30
Sessie 3 - Prijszetting: de strategie
  • Samen leggen we de parameters vast die je prijs beïnvloeden, onderzoeken we de bereidheid tot betalen bij je klant, leggen we een prijsstrategie vast die bij je past en plakken we een prijs op de waarde die je biedt.
10/05/2021 - 12:30 - 16:30
Sessie 4 - Prijscommunicatie
  • Nu de prijs bepaald is, leren we er duidelijk over communiceren. Hoe visualiseer  je jouw prijsmethode? Hoe ga je om met prijsaanvragen en stel je doeltreffende offertes op? Hoe presenteer je jouw prijs tijdens een verkoopgesprek? En hoe voer je kortingen of prijswijzigingen uit?
17/05/2021 - 12:30 - 16:30
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw