02 jun 2020
/ Cursus

Online Ondernemersforum: Prijszetting, wat is jouw dienst of product waard?


 

De juiste prijs voor je product of dienst bepalen: het is een van de moeilijkste opdrachten waar je als ondernemer voor staat. Vraag je te weinig, dan raak je niet uit de kosten. Vraag je te veel, dan misloop je klanten. Het is dus belangrijk om goed over je prijszetting na te denken. Niet alleen om het financiële aspect van je bedrijf veilig te stellen, maar ook om duidelijk je positie op de markt te bepalen. Dit Ondernemersforum helpt je erbij.

Bepaal wat je waard bent

Tijdens dit Ondernemersforum krijg je zekerheid over je prijszetting. Je leert kosten in kaart brengen en prijzen bepalen. Hiervoor krijg je heel wat voorbeelden en praktische oefeningen aangereikt, zodat je de theorie meteen kunt omzetten naar de praktijk. Op het einde van de rit voel je je zeker genoeg om te vragen wat je waard bent.

Voor wie?

Voor al wie moeite heeft om een correcte, weloverwogen prijs op zijn product of dienst te kleven en die prijszetting achteraf ook te verdedigen. Op maat van starters, creatieve zelfstandigen, freelancers en kleine kmo’s tot en met 10 personen (uit allerlei sectoren).

Door wie?

Robin Cuypers van STREVER biedt hardwerkende ondernemers zekerheid over hun prijzen, zodat ze geen geld op tafel laten liggen. Hij gelooft dat groei onvermijdelijk verbonden is met een gedetailleerde kostprijsberekening, correcte prijszetting en doeltreffende prijscommunicatie. Iets waarbij hij zijn cursisten graag helpt.

Robin Cuypers strever prijzetting prijs

Sessies

Sessie 1 - Kostprijsberekening: mijn prijs post-corona

Zelfwaardering is de kern van wat we doen. Durf dus ook de juiste prijs te vragen voor jouw producten en diensten! Na de crisis gaat dit zeker een uitdaging worden, maar eens te meer ook zo belangrijk. Tijdens deze sessie geeft  Robin Cuypers je unieke tips geven over variatie in je product- en dienstenaanbod en het creëren van toegevoegde waarde. Een uitgelezen kans om jouw prijzen en de waarde van product of diensten eens onder de loep te nemen.

 

We starten de eerste sessie met een korte kennismakingsronde. Iedereen mag zich in 30 seconden voorstellen:

  • Wie ben je?
  • Wat onderneem je?
  • Heb je reeds een webshop?
  • Heb je al concrete vragen mbt de topics van de komende sessies?
02/06/2020 - 18:30 - 21:00
Sessie 2 - Kostprijsberekening: een heldere strategie

Vandaag zoomen we verder in op de kostprijsberekening: je becijfert de kost van je producten, diensten en subdoelgroepen. Er wordt ook gehamerd op het voeren van sterke nacalculaties. Alle cijfers op een rijtje? Dan trekken we er de juiste strategische conclusies uit.

09/06/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 3 - Prijszetting: de analyse

Nu we de kosten kennen, richten we ons op de prijszetting. Je brengt je prijscontext in kaart met een grondige analyse van je product of dienst, je doelgroep, je onderscheidende factoren en de markt waarin je je bevindt.

16/06/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 4 - Prijszetting: de strategie

Samen leggen we de parameters vast die je prijs beïnvloeden, onderzoeken we de bereidheid tot betalen bij je klant, leggen we een prijsstrategie vast die bij je past en plakken we een prijs op de waarde die je biedt.

23/06/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 5 - Prijscommunicatie

Nu de prijs bepaald is, leren we er duidelijk over communiceren. Hoe visualiseer  je jouw prijsmethode? Hoe ga je om met prijsaanvragen en stel je doeltreffende offertes op? Hoe presenteer je jouw prijs tijdens een verkoopgesprek? En hoe voer je kortingen of prijswijzigingen uit?

30/06/2020 - 19:00 - 21:00
Prijzen
  • Niet-leden: 119,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 99,00 EUR Excl. btw