08 jun 2020
/ Cursus

Online Ondernemersforum: Sociale media als virtuele etalage

Dat het zware tijden zijn voor de retail is een understatement van formaat. En toch … toch willen we in het ondernemersforum ‘Sociale media als je virtuele etalage’ pleiten om van de huidige setback een comeback te maken. We willen je aanmoedigen om kansen te grijpen. Het is namelijk hét moment om je digitale kanalen te versterken of de digitalisering van je onderneming (versneld) verder uit te rollen. Elien Defreaije van CREACTIV helpt je jouw online imago te optimaliseren.

Sessies

Sessie 1: Kennismaking + introductie

Hoe kunnen sociale media jouw diensten, jouw website, jouw webshop, jouw producten, … versterken. Als je sociale media juist wil inzetten is een strategie noodzakelijk. Wie is je doelgroep? Hoe bekend ben je op sociale media? Waarvoor wil je sociale media inzetten? Welke kanalen kies ik? Wetende dat sociale media vooral gaan over “het bouwen van relaties” en absoluut geen medium is om te pushen of een monoloog te voeren.

 

We starten de eerste sessie met een korte kennismakingsronde. Iedereen mag zich in 30 seconden voorstellen:

  • Wie ben je?
  • Wat onderneem je?
  • Heb je reeds een webshop?
  • Heb je al concrete vragen over de topics van de komende sessies?
08/06/2020 - 18:30 - 21:00
Sessie 2: Op zoek naar content

Op sociale media moet een content aanwezig zijn, zonder content kan je je bezoekers niet overtuigen van je producten of diensten. Wees voorbereid. Eerst denken en dan doen. Waar dien ik rekening mee te houden? Welke mogelijkheden zijn er qua content? En hoe kan ik de nieuwste mogelijkheden van Instagram & Facebook inzetten voor mijn bedrijf? In deze sessie maken we samen content, zetten we onze profielen op punt en gaan we van start met een contentkalender.

15/06/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 3: Sociale media - onze online vitrine

Ga in interactie met je doelgroep, maar vergeet ook zeker je bestaande klanten niet! In deze sessie gaan we dieper in op de mogelijkheden om effectief in interactie te gaan met onze klanten. Hoe kunnen we Instagram, Facebook, LinkedIn en WhatsApp specifiek inzetten om onze relaties met onze doelgroep en bestaande klanten te onderhouden?

22/06/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 4: Adverteren via sociale media

Deze sessie bestaat uit 2 delen. Voor de pauze tonen we jullie de basis die je moet kennen over social advertising. Op basis daarvan kan je beslissen of adverteren op social media wel iets voor jou is en wat je er mee kan bereiken. Na de pauze gaan we iets dieper in op de resultaten die social media jou kan bieden. Op basis daarvan kan je bijsturen.

Adverteren op social? Wat moet je weten van social advertising alvorens te starten? Eerst denken, dan doen is ons motto! Meten is weten. Weten zorgt voor opportuniteiten door de nodige bijsturing. We zien dat heel wat mensen op social media aanwezig zijn maar ze kijken niet naar wat het werk hen heeft opgebracht.

29/06/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 5: Krijg waardevolle feedback

We are in this together! Jullie hebben al 4 weken de tijd gehad om aan de slag te gaan, je pagina’s te optimaliseren, content te maken, … Now it’s your time to shine! In deze sessie gaan we samen door jullie pagina’s zodat jullie waardevolle feedback ontvangen om de laatste aanpassingen door te voeren. Ideaal om een prachtige zomer tegemoet te gaan!

 

Rondje van het huis:

CREACTIV plant graag een 1-op-1 sessie in van 30 minuten met elke deelnemer. Deze zal doorgaan eind juli of begin augustus. Zo kunnen we kijken waar je dan staat en wat de quick wins zijn. We bekijken welke stapjes je nog kan zetten om via sociale media echt een verschil te maken. Hoe je kan opvallen binnen je doelgroep, je van je klanten ambassadeurs kan maken etc.

06/07/2020 - 19:00 - 21:00
Prijzen
  • Niet-leden: 119,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 99,00 EUR Excl. btw