A Taste of Business Japan en Zuid-Korea

13 sep 2017
Antwerpen / Netwerkactiviteit / UNIZO Internationaal

A Taste of Business Japan en Zuid-Korea

De voorbije twee jaar kende de export van Zuid-Korea een negatieve groei. De cijfers voor 2017 wijzen echter op een kentering met een spectaculaire groei in de eerste 2 maanden. Experts schatten het uiteindelijke groeipercentage van de export in 2017 tussen 2,9 en 4,8%. De economie heeft ook nog te kampen met een sterk wantrouwen van de bevolking in de regering en de economie … een hele uitdaging voor de president om dit aan te pakken!

Japan is niet meteen de meest eenvoudige markt te noemen. Japanse klanten of zakenrelaties stellen zeer hoge eisen, hebben vaak specifieke smaken of andere consumptiegewoontes én leggen de lat wat kwaliteit betreft zeer hoog. Daarenboven zijn bij internationaal zakendoen kennis en begrip van de cultuur en gewoontes niet zomaar belangrijk maar zelfs een echte must. Om succesvol te zijn in Japan is het opbouwen van een vertrouwensband cruciaal.

Is er businesspotentieel voor u op deze markten? Kom dan op woensdag 13 september naar UNIZO Antwerpen voor een interactieve lunch met de Vlaamse Economische Vertegenwoordigers (VLEV) van Flanders Investment & Trade. We verzamelden een aantal veel gestelde vragen voor hen, waarop u een antwoord mag verwachten:

  • Welke zakelijke opportuniteiten zijn er? Naar welke producten en diensten is er bijzonder veel vraag?
  • Hoe vindt u geschikte partners, zoals handelsagenten of distributeurs, en wat zijn de belangrijkste culturele verschillen waar u best rekening mee houdt wanneer u zaken doet in deze landen?
  • Waar let u juridisch op bij het betreden van deze markten?
  • Wie zit er namens FIT voor u in Japan en Zuid-Korea en waar kunnen zij u bij helpen?
  • En alles wat u zou willen weten over deze markten!

Deze vragen zijn slechts het topje van de ijsberg. De VLEV deelt tal van praktische tips, valkuilen en anekdotes met u. Daarnaast kan u met collega-ondernemers die actief zijn in deze landen ervaringen uitwisselen tijdens het netwerkmoment.

Japan, Zuid-Korea ... your taste of business? Ontdek het tijdens een interactieve lunch met

  • Dhr. Georges Nagels, Vlaamse Economische Vertegenwoordiger uit Japan
  • Dhr. Frederik De Potter, Vlaamse Economische Vertegenwoordiger uit Zuid-Korea

PDF iconKlik hier voor uitnodiging in pdf

Interesse in een uitgebreid individueel gesprek over uw zakelijke plannen (+/- 45 min.) met één of meerdere van bovenstaande Vlaamse Economische Vertegenwoordigers, neem dan telefonisch contact op met het FIT-kantoor in Antwerpen op het n° 03/260 87 22. Zij kunnen een afspraak voor u inplannen. Er is ook een contactdag in Veurne op 7/9 en in Leuven op 8/9. Op deze data worden er wel geen 'Taste of Business' georganiseerd.

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
1 x Niet-leden UNIZO: € 60.00 Excl. btw
Totaal: 72.60 EUR incl. btw