27 sep 2022
Herselt / Actuasessie

UNIZO Groot-Herselt: Ondernemen op kleine voet

Klimaat staat op de 2de plaats van grootste bedreigingen voor ondernemers. Dit blijkt uit onze laatste KMO-barometer. Begrijpelijk als we naar de afgelopen zomer kijken, hoewel water al enkele jaren een probleem is. Wie klimaat zegt, zegt meestal ook CO², maar wat is dat eigenlijk en waarom is het zo belangrijk binnen dit kader. Want leven is CO2 produceren.

Duurzaamheid of verduurzamen staat dan ook hoog op de agenda van heel wat ondernemers. Maar waar let je op?  Hoe ga je aan de slag? De ambitie die Europa en Vlaanderen heeft op het vlak van duurzame economie heeft, zijn duidelijk, maar de weg ernaar toe verloopt in stappen. Elke stap heeft volgens Sebastiaan van The Ecological Entrepreneur zin, als ze maar gezet worden.

We gaan aan de slag met veel gestelde vragen als: is elektrisch rijden, kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder meteen weggezet te worden als ‘groene’? Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je enkele  persoonlijke acties die onderbouwd zijn en echt werken voor jouw onderneming en de wereld.

"Duurzaam worden is zoals trainen voor een marathon. Het is een langetermijnplanning."

Spreker : Sebastiaan De Block van The Ecological Entrepreneur

Programma

  • Ontvangst: 19u30
  • Aanvang sessie: 20u00

Prijzen
  • Niet-leden 40,00 EUR
  • UNIZO leden 20,00 EUR