26 mrt 2019
Berchem / Netwerkactiviteit / KMOUNIZO Internationaal

Wil je ook in Turkije zoete broodjes bakken?

Wil je zakendoen met Turkije? Wat moet je dan zeker weten?

In 2017 voerde Vlaanderen voor bijna € 5 miljard  uit naar Turkije, wat van Turkije onze 13de belangrijkste klant maakt. De douane-unie zorgt ervoor zorgt dat de import van de meeste producten gevrijwaard is van invoerrechten. Dit geldt zowel bij invoer in de EU als bij invoer in Turkije.

Toch was het een hectische periode voor de Turkse politiek en economie. Zo nam de Turkse lira deze zomer een serieuze duik, kwam de relatie met de VS onder druk te staan, … Ondanks de zware klappen die de Turkse economie heeft moeten incasseren is er nu toch licht aan het eind van de tunnel. In december 2018 lanceerde president Erdogan een tweede economisch noodplan dat meer dan € 3 miljard aan infrastructuurprojecten voorziet. Bovendien voerde de regering ook tijdelijke belastingverlagingen door om de inflatie te bestrijden en de consumptie te stimuleren. Economisten verwachten dan ook een langere periode van gematigde economische groei. Voor 2019 gaat men dan uit van een groei van -1,5% en voor 2020 van +2,5%.

Turkije biedt ongetwijfeld heel wat kansen voor Vlaamse ondernemers.

Je staat er als ondernemer niet alleen voor, want UNIZO en Flanders Investment & Trade begeleiden je in al je exportplannen naar Turkije. Wil je dus meer weten over jouw opportuniteiten en het begeleidingstraject? Schrijf je dan in voor de infosessie mét inspirerend panelgesprek op dinsdag 26 maart 2019!

PROGRAMMA

19u00 Onthaal
19u30 Verwelkoming
19u40 Wat u zeker moet weten over business doen in en met Turkije
20u00 Interactief panelgesprek:
           ‘Turkije, een markt met veel opportuniteiten voor Vlaamse KMO’s’
21u00 Praktische toelichting begeleidingstraject ‘TR4Explorers’
21u15 De Douane-Unie tussen de EU en Turkije en gevolgen voor de Vlaamse Export
21u30 Q&A
21u45 Slotwoord en aansluitend netwerkreceptie

 

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789

Facturatiegegevens

Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden: 60,00 € Excl. btw
Totaal: 72,60 EUR incl. btw