03 aug 2020
/ Cursus

Online Ondernemersforum: Maak komaf met Corona - Een onmisbare indruk Online

Hoe help je bestaande en nieuwe klanten vandaag verder en hoe zorg je ervoor dat ze toegang hebben tot hun vertrouwde producten die jij aanbiedt.

De website en webshop is voor velen nog steeds het instrument bij uitstek om de eerste stappen te zetten in de wereld van e-commerce. Er komt echter meer bij kijken én steeds meer fysieke winkels kiezen vooral om hun aanbod via sociale media aan de man te brengen. Wil jij een succesvol online verkoopskanaal opzetten? In 5 sessies leren we je de kneepjes van het vak en de succesfactoren om op te vallen in het online landschap. Van marketing, verzending tot beleving en communicatie. Wij leren jou hoe je de investering en je tijd laat renderen en weet te combineren met je fysieke winkel, want ook die is terug open.

Voor wie?

Ondernemers of zaakvoerders in de Retail of Horeca die al online actief zijn of hier hun eerste stappen zetten.

 

Sessies

Sessie 1: Een webshop spoedcursus

 

Er bestaan tal van manieren en platformen die helpen bij het snel opzetten van een website of webshop. Uiteraard kan dit op een budgetvriendelijke manier. Ook het praktische van e-commerce wordt besproken, zoals online betalingen opnemen, verzenden van pakketten en beheren van retourzendingen. Tijdens deze sessie door Lieven Van De Velde kom je te weten in 2u hoe je in 2 dagen een online retailer wordt.

 

We starten de eerste sessie met een korte kennismakingsronde. Iedereen mag zich in 30 seconden voorstellen:

  • Wie ben je?
  • Wat onderneem je?
  • Heb je reeds een webshop?
  • Heb je al concrete vragen mbt de topics van de komende sessies?
03/08/2020 - 18:30 - 21:00
Sessie 2: Vindbaarheid – SEO simpel uitgelegd

 

Zoekrobots zorgen gemiddeld voor 60% van de bezoekers op een website of webshop. Goed scoren in de zoekrobots is dus cruciaal als je rendement wil halen uit een website en zeker uit een webshop. Tijdens deze sessie met Lieven Van De Velde, waar vragen stellen kan en wordt aangemoedigd, bespreken we de basispunten van zoekmachine optimalisatie.

We bekijken op een niet-technische manier hoe jij als ondernemer er voor kan zorgen dat de inhoud van je website kans maakt op een sterke positie in Google.
En wees gerust, dit is zeker geen opleiding programmeren. Technische kennis is niet vereist. Wel engagement en veel vragen stellen.

10/08/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 3: Social media als je virtuele etalage

 

Tijdens deze sessie toont Elien Defaeije hoe je de verkoop van je webshop versterkt met social media, meer bepaald met Facebook, Instagram, Pinterest en WhatsApp. Die platformen hebben miljoenen gebruikers en je kunt ze op een leuke manier inzetten om consumenten onder te dompelen in de wereld van je merk en te verleiden met je producten. Elien zal de voor- en nadelen van social media belichten en gaat ze in op de vele mogelijkheden. Want je hebt opties te over, zowel in termen van content of inhoud als technologisch, zoals je social media linken met je webshop en producten taggen in je posts.

17/08/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 4: Social media als je virtuele etalage

 

Social media als virtuele etalage - vervolg - door Elien Defraieje.

24/08/2020 - 19:00 - 21:00
Sessie 5: Samen werkt!

 

Tijdens deze sessie kan je als deelnemer aan dit traject werken van thuis uit of op kantoor aan wat er in de vorige sessies aan bod is gekomen. Via ZOOM ben je verbonden met elkaar zodat je elkaar kan motiveren en bijstaan als er vragen zijn. Er zal ook een UNIZO begeleider aanwezig zijn voor verdere praktische vragen en ondersteuning.

31/08/2020 - 19:00 - 21:00
Prijzen
  • Niet-leden: 119,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 99,00 EUR Excl. btw