06 aug 2020
Antwerpen / Cursus

Ondernemersforum: Employer Branding - Hoe sterk is jouw werkgeversmerk?

Wie toptalent in huis wil halen én houden, zet best in op zijn employer branding. Want niet alleen je klanten en prospecten zoeken een sterk merk. Ook je (potentiële) werknemers doen dat. Ze zoeken een straf werkgeversmerk: een onderneming met een overtuigend imago, waarin ze zich helemaal thuisvoelen en maar wat graag aan de slag gaan.

Overtuig met je werkgeversverhaal

Ontdek tijdens dit Ondernemersforum hoe je jouw employer brand uitbouwt. Geen snel verzonnen marketingpraatje, maar een authentiek werkgeversverhaal. Daarmee charmeer je toekomstige talenten en blijf je de huidige toppers aan je binden. Zo omring je je straks met precies de juiste mensen. Sterker nog: met ambassadeurs die je onderneming een boost geven.

Voor wie?
Voor ondernemers die een aantrekkelijke werkgever willen worden die uitzonderlijk talent aantrekt én vasthoudt. Kortom, voor iedereen die van zijn onderneming een plek wil maken waar mensen niet moeten, maar willen werken.

Door wie?
Johan Driessens, Chief Enthusiasm Officer bij Branded Careers zet al jaren de troeven van werkgevers in de verf met interactieve campagnes en straffe video’s. De creatieve en strategische inzichten die Johan de voorbije jaren als branding professional oppikte, deelt hij nu graag met jou.

Programma:

  • 13u00 Ontvangst met lunch
  • 13u30 Start sessie

Sessies

Sessie 1 - Wat is jouw employer brand?

 

Starten doen we door je bedrijf eens door de bril van een werknemer (in spé) te bekijken. Samen onderzoeken we hoe hij je onderneming zou beschrijven. We bekijken wat jouw bedrijf anders dan de andere maakt en waarom een sollicitant jou als werkgever moet kiezen. We lijsten ook je expliciete en impliciete bedrijfswaarden op: welke zijn dat en - vooral - wat doen jullie ermee? Het resultaat: een Employee Value Proposition (EVP) die een stevige basis vormt voor je employer marketing.

06/08/2020 - 13:00 - 16:30
Sessie 2 - Hoe creëer je een employer beleving?

 

Toptalenten aantrekken is één ding, ze behouden een ander. Daarom focussen we tijdens deze sessie op de optimale employee experience. Samen leggen we je employee journey onder de microscoop - van de onboarding tot de laatste werkdag. We bekijken met welke processen en ervaringen je medewerkers dagelijks te maken krijgen en hoe we die kunnen verbeteren. Het doel: meer motiveren en waarderen. Zo voelen je mensen zich helemaal thuis in je bedrijf en worden ze trotse ambassadeurs

 

13/08/2020 - 13:00 - 16:30
Sessie 3 - Hoe trek ik talent aan met employer branding?

 

Vandaag buigen we ons over je rekruteringsproces. Want is dat er een van dertien in een dozijn? Dan zijn je kandidaten dat ook. Daarom werken we tijdens de workshop ‘Candidate Experience’ aan een nieuw én boeiend sollicitatietraject, vol interactie en fun. Zo weet je sollicitant meteen in welk soort bedrijf hij terechtkomt en trek jij de juiste persoonlijkheden aan.

 

20/08/2020 - 13:00 - 16:30
Sessie 4 - Hoe breng ik mijn employer branding naar buiten?

 

Tijd om te tonen waar je voor staat. Tijdens de workshop ‘Video Rockstar’ leren we je de kneepjes van het videovak. Je gaat aan de slag met je camera of gsm en maakt een aantrekkelijke bedrijfsfilm. Je ontdekt hoe je de kijker boeit, wat je verhaal - van begin tot einde - interessant maakt, en hoe je alles monteert. Het eindresultaat: een knappe video waar je employer brand vanaf spat.

25/08/2020 - 13:00 - 16:30
Sessie 5 - Klaar om witte raven aan te trekken?

 

Vandaag blikken we terug op wat we geleerd hebben. Sloeg je erin om je employer brand te bepalen? We testen het uit bij onze medecursisten en laten links en rechts nog wat bijschaven door de employer branding-expert. De ideale test om te zien of de witte raven voortaan bij je zullen binnenvliegen!

 

27/08/2020 - 13:00 - 16:30
Prijzen
  • Niet-leden: 500,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 500,00 EUR Excl. btw