UNIZO Provincie Antwerpen start meldpunt medisch materiaal

UNIZO Provincie Antwerpen heeft een meldpunt opgericht waar ondernemers met medisch materiaal op overschot hun steentje kunnen bijdragen aan de coronacrisis. UNIZO matcht die info met de juiste beleidsmakers in de provincie.  Zij bepalen dan wie er op dat moment het meest nood heeft aan deze extra middelen.  

Er is veel vraag naar medisch materiaal: ziekenhuizen, apothekers, woon-en zorgcentra, thuisverpleging, … hebben allemaal nood aan extra mondmaskers, handgels of andere toebehoren die hun werk veiliger of efficiënter maken. Daarnaast kreeg UNIZO de afgelopen dagen heel wat signalen van bedrijven die graag willen bijdragen aan het verzamelen of produceren van dit materiaal. Om vraag & aanbod bij elkaar te brengen, lanceert UNIZO Provincie Antwerpen nu een meldpunt voor ondernemers. 

Engagement is er, wij matchen graag vraag en aanbod! 
 
Er zijn ondertussen al tal van ondernemers die iets positiefs willen doen in de strijd tegen het coronavirus. Zo zetten supermarkten de boodschappen van personeel uit de zorg opzij tot op het moment dat hun shift erop zit en zij ze kunnen komen ophalen. Maar ook kledingzaken gingen met hun naaisters aan de slag om mondmaskers te maken en enkele jeneverstokers beslisten om voortaan ook ontsmettingsalcohol te produceren. Maar er zijn net zo goed bouwbedrijven die een eigen voorraad aan bestaande mondmaskers willen doorgeven aan de zorg omdat ze daar nu het hardst nodig zijn.

Waar is nood aan?  

  • Schorten of beschermpakken
    Sluitbaar, lange mouwen, ondoordringbaar voor bloed of lichaamsvochten 

  • Mondmaskers
    Chirurgische maskers 
    FFP1, FFP2 of FFP3 

  • Alcoholgel 

  • Handschoenen 

En nog zoveel meer,…. 

Meldpunt 
Ondernemers die graag - al dan niet gratis - medisch materiaal ter beschikking willen stellen, kunnen dat heel eenvoudig mailen naar provincie.antwerpen@unizo.be. UNIZO zal de informatie doorspelen naar de juiste instanties, zodat er rechtstreekse afspraken tussen vrager en aanbieder kunnen gemaakt worden.

Meer over: Corona
Thema: Actueel